Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 06/02/2015

«Δεν δίνουμε δάνεια “γέφυρες”» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε δημοσιογράφους στην Χάγη, ερωτηθείς για το σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. 

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έχει δηλώσει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τη δόση των 7 δισ. ευρώ από το υφιστάμενο πρόγραμμα.

«Πρακτικά μιλώντας η πρόταση μας είναι πως πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα-γέφυρα ως το τέλος Μαΐου, που θα μας δώσει λίγο χρόνο να φτάσουμε σε συμφωνία» δήλωσε χθες ο κ. Βαρουφάκης στην συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογο του, Β. Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, ο κ. Ντέισελμπλουμ είπε πως «θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θα προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες».

«Υποθέτω πως πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Την ίδια ώρα, και ενώ επισήμως η Κομισιόν δηλώνει «αποφασισμένη να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο με τις ελληνικές Αρχές και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την επίτευξη μιας αμοιβαίως επωφελούς συμφωνίας για την Ελλάδα και για την Ευρώπη στο σύνολό της» κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουν οι συζητήσεις είναι η παράταση του υπάρχοντος χρηματοδοτικού προγράμματος της Ελλάδας, μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

«Αυτό, όμως, προϋποθέτει ανάλογο αίτημα από την Ελλάδα εντός των επόμενων ημερών και απόφαση από το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, το αργότερο» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Πηγή:naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis