Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:45 | 09/12/2014

Ενοικος πολυκατοικίας (μίας από τις πολλές) στην οποία εισέβαλαν οι ταραξίες μίλησε στο iefimerida.gr και περιέγραψε τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Ακουσα την πόρτα της εισόδου να ανοίγει, κάποιος τους άνοιξε, μάλλον οι συγκάτοικοι που ήρθαν πρόσφατα στην πολυκατοικία, και ξαφνικά 300 άτομα μπήκαν μέσα στο κτίριο. Γέμισαν όλοι οι όροφοι. Από το ισόγειο μέχρι την ταράτσα. Ηταν παντού», λέει η ένοικος, περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές της εισβολής.

«Στην αρχή νόμιζα πως μπήκαν για να προστατευθούν από τα δακρυγόνα, αλλά δεν είχαν έρθει γι' αυτό. Η συμπεριφορά τους έδειχνε πως ήθελαν να κάνουν ζημιά», λέει, και προσθέτει: «Ζητούσαν το κλειδί για την ταράτσα και αφού δεν τους το έδωσε κανείς έσπασαν το ντουβάρι και την πόρτα και βγήκαν έξω. Είδα πως κρατούσαν μπουκάλια, αλλά νόμιζα πως ήταν νερό και μπίρες. Τελικά, ήταν μολότοφ».

«Εφεραν το πλιάτσικο εδώ, έφεραν τα κλεψιμαίικα εδώ και τσακώθηκαν στη μοιρασιά. Σκοτωθήκανε. Μέσα στα αίματα ήταν μετά»

Στη συνέχεια περιγράφει το σκηνικό του κλεφτοπολέμου από την ταράτσα και τα πολεμοφόδια που χρησιμοποίησαν για να πλήξουν τις αστυνομικές δυνάμεις. «Πέταξαν στους αστυνομικούς τον μετασχηματιστή της τηλεόρασης, τις κεραίες, τα δορυφορικά πιάτα, έσπασαν μάρμαρα και τούβλα για να τα εκσφενδονίσουν στους αστυνομικούς. Μπήκαν στο σπίτι γειτόνισσας και κατέστρεψαν το σαλόνι της βεράντας, πήραν όλες τις γλάστρες και τις πετούσαν στους αστυνομικούς».

Στόχος και της Αστυνομίας η πολυκατοικία

«Οταν οι αστυνομικοί είδαν πως είναι τόσοι πολλοί, πέταξαν δακρυγόνα μέσα για να προστατευθούν από τα αντικείμενα που τους πετούσαν», αναφέρει η κάτοικος σχολιάζοντας την αντίδραση των ΜΑΤ.

Εμφύλιος στους κουκουλοφόρους για τα κλεμμένα
 
Η αποκαλυπτική μαρτυρία της ενοίκου της πολυκατοικίας δεν σταματάει εδώ, αφού ανέφερε πως οι κουκουλοφόροι μετέφεραν μέσα στην πολυκατοικία και ό,τι είχαν αρπάξει από τα καταστήματα που είχαν λεηλατήσει κατά τη διάρκεια των καταδρομικών επιθέσεών τους σε καταστήματα του κέντρου. Μάλιστα, ξέσπασε αιματηρός καβγάς ανάμεσα στους ταραξίες για τη μοιρασιά των κλοπιμαίων: «Εφεραν το πλιάτσικο εδώ, έφεραν τα κλεψιμαίικα εδώ και τσακώθηκαν στη μοιρασιά. Σκοτωθήκανε. Μέσα στα αίματα ήταν μετά».

Η ταράτσα-ορμητήριο των κουκουλοφόρων

Πεδίο μάχης θυμίζει η ταράτσα της πολυκατοικίας που χρησιμοποίησαν οι κουκουλοφόροι για να χτυπήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι εικόνες μαρτυρούν τη μανία των κουκουλοφόρων, οι οποίοι, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν το κλειδί από κάποιον ένοικο, αποφάσισαν να γκρεμίσουν τον τοίχο.

Τούβλα και πέτρες. Τα πολεμοφόδια των κουκουλοφόρων

Γκρέμισαν τα πάντα στο πέρασμά τους από τις ταράτσες στα Εξάρχεια

Τα κάγκελα της ταράτσας ήταν το σημείο βολής

Οταν οι ένοικοι αρνήθηκαν να δώσουν το κλειδί της ταράτσας, οι ταραξίες γκρέμισαν τον τοίχο

Ξήλωσαν ακόμα και κεραίες τηλεόρασης για να χτυπήσουν τα ΜΑΤ

Η ταράτσα είχε γεμίσει με κουκουλοφόρους το βράδυ του Σαββάτου

Το πεδίο βολής των ταραξιών. Από εκεί χτυπούσαν τους αστυνομικούς 

Οι κουκουλοφόροι έσπαγαν τα μπαλκόνια για να έχουν πολεμοφόδια


ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis