Ντοκουμέντο: Τους συνέλαβαν λίγο πριν... φορτώσουν το χρηματοκιβώτιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ντοκουμέντο: Τους συνέλαβαν λίγο πριν... φορτώσουν το χρηματοκιβώτιο

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Με τη γίδα στην πλάτη» ή αλλιώς με το χρηματοκιβώτιο παρά πόδα έπιασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Πειραιά δύο διαρρήκτες που εισέβαλαν σε λιθογραφείο στην περιοχή του Ταύρου. 

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη 11 Απριλίου, λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα, όταν ένας 32χρονος Έλληνας και ένας 30χρονος Αρμένιος εισέβαλαν στο κατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κορυζή και Χρυσοστόμου Σμύρνης, και προσπάθησαν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο.

Όλα, στην αρχή, έβαιναν καλώς.

Οι δύο άνδρες έσυραν το χρηματοκιβώτιο και, όπως θα δείτε και στη φωτογραφία-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, το τοποθέτησαν πάνω σε ένα παλετοφόρο με σκοπό να το φορτώσουν σε ένα από τα οχήματα της εταιρείας και να εξαφανιστούν.

Για κακή τους τύχη όμως, λίγα λεπτά πριν είχαν γίνει αντιληπτοί από γείτονες, οι οποίοι είχαν ειδοποιήσει τις Αρχές.

Έτσι, λίγο πριν από τη φόρτωση του χρηματοκιβωτίου στο βανάκι, στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ακινητοποίησαν τους δράστες και τους πέρασαν χειροπέδες. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Αρμένιος που συνελήφθη είναι σεσημασμένος, καθώς έχει εμπλακεί σε διαρρήξεις και ληστείες περισσότερες από 10 φορές. 

 zougla.gr