Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 01/06/2020

Ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα και πως η αστυνομία είναι κοντά σε συλλήψεις αποκάλυψε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, επιβεβαιώνοντας την εικόνα που υπάρχει πως ξεκινάει εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων στην πολύκροτη υπόθεση. 

«Ωρίμασε η υπόθεση από πλευράς ευρημάτων.», μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό τηλέφωνο και από τα βίντεο, είπε ο κ. Ντούμας.

«Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαστε κοντά σε συλλήψεις.», εκτίμησε.

Ωστόσο μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Ντούμας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πόσο όσο βαρύ και να είναι το κατηγορητήριο, οι πραγματικές ποινές λόγω του ποινικού κώδικα είναι ελαφρύτερες.

Για το Ρουβίκωνα και την επίθεση στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας

Σχολιάζοντας τόσο την παρέμβαση με τρικάκια έξω από του Μαξίμου που πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα όσο και την επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών είπε χαρακτηριστικά: «Επιστρέψαμε στην κανονικότητα και στη δράση του κουκουλοφόρων, του Ρουβίκωνα, των αναρχικών».

Ο ίδιος επισήμανε πάντως ότι σε περίπτωση που δεν τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν υπάρχουν λεηλασίες και δεν προκαλούνται καταστροφές συλλογικότητες όπως ο Ρουβίκωνας μπορούν να λειτουργούν στο πλαίσιο της δημοκρατίας.

Για τους δράστες της επίθεσης στο ΑΤ Ν. Ιωνίας, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών τόνισε πως βεβαίως επιλέγουν το χρόνο και το χώρο ώστε να είναι μειωμένες οι δυνάμεις, ωστόσο απέτυχαν στο στόχο τους.

Τέλος, ο κ. Ντούμας εκτίμησε πως ο πυκνός μηχανισμός αστυνόμευσης σιγά σιγά θα οδηγήσει σε λιγότερα παρόμοια

lawandorder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis