Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 15/04/2020

Το σχεδιασμό της αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μεταφέροντας ταυτόχρονα τις εντολές του επιτελείου προς τους αστυνομικούς που περιπολούν. Ο κ. Ντούμας τόνισε ότι δεν αφορά μόνο την Αττική, αλλά όλη την επικράτεια και βεβαίως χώρους μετακίνηση όπως διόδια, λιμάνια και ΚΤΕΛ.

Σημείωσε δε ότι η πολιτεία επιστρατεύει πάνω από 50.000 αστυνομικούς. Η αστυνομία έχει δύσκολο έργο καθώς πρέπει να συγκεράσει την ευαισθησία που απαιτούν οι μέρες του Πάσχα, αλλά και την αυστηρότητα που απαιτεί η εφαρμογή του νόμου της πολιτείας, τόνισε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.

«Θα σας πω αυτό που μεταφέρθηκε από την ηγεσία στις κατώτερες αστυνομικές διαστρωματώσεις: Πρέπει να είναι αποφασιστικοί, όταν χρειάζεται να επιβάλλουν μέτρα ή πρόστιμα και σε ό,τι αφορά την απαγόρευση και όσων άλλων έθεσε η πολιτεία. Θα είμαστε αυστηροί και αποφασιστικοί προκειμένου να τελειώσει και η ουρά απ' το βόδι και να πάμε ομαλά στη μετέπειτα κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούμας.

«Η παραβατικότητα και το έγκλημα έχουν σχεδόν ισοπεδωθεί. Απ' την αρχή της εφαρμογής των μέτρων αποσπάστηκαν αστυνομικοί ακόμη και από επιτελικές θέσεις και εκτελούν κυρίως περιπολίες. Το αστυνομικό έργο έχει αλλάξει και έχει προσαρμοστεί ως επί το πλείστον στον έλεγχο των μετακινήσεων και της κίνησης», παρατήρησε ακόμη ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.

lawandorder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis