Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 25/05/2016

"Έντυσαν τους αστυφύλακες …συνοριοφύλακες", ήταν ο εύγλωττος τίτλος της εφημερίδας ο "Χ" για την εμφάνιση των δόκιμων αστυφυλάκων Κομοτηνής, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του τμήματος δοκίμων αστυφυλάκων Κομοτηνής. Αιτία ήταν η εμφάνιση των δόκιμων, όχι με μπλε στολές, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με χακί. 

Συνολικά 301 νέοι δόκιμοι αστυφύλακες, 224 άνδρες και 77 γυναίκες, παρουσιάστηκαν πριν λίγους μήνες στο τμήμα της Κομοτηνής ως επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2013. Ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους ντυμένοι στα χακί και όχι στα μπλε, αφού φορούν τις στολές συνοριοφυλάκων που εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις της σχολής της πόλης μας το περασμένο χρονικό διάστημα και όχι τις μπλε στολές των δοκίμων, καθώς σε αυτές παρουσιάζεται έλλειψη και ελλείψει χρημάτων δεν μπορούν να γίνει προμήθεια καινούργιων. 

Όλα αυτά συνέβησαν τον Οκτώβριο του 2015. Ήταν προσωρινή λύση, όμως 8 μήνες μετά οι δόκιμοι δεν παρέλαβαν τις μπλε στολές τους. Το χειρότερο είναι ότι μάλλον θα χρειαστεί να τις αγοράσουν κιόλας. Αυτό προκύπτει από το έγγραφο της προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον προϊστάμενο επιτελείου του αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, την Αστυνομική Ακαδημία αλλά και τη Σχολή Αστυφυλάκων. "Με το παρόν έγγραφό μας, είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση της υπηρεσίας που αφορά στη χορήγηση της υπ’ αριθ. 8δ στολής χρώματος κυανού, σε όλους του δόκιμους αστυφύλακες που παρουσιάζονται προς εκπαίδευση στις σχολές της αστυνομικής ακαδημίας. Όπως είναι γνωστό, οι δόκιμοι αστυφύλακες που εισήχθησαν προς εκπαίδευση στην σχολή αστυφυλάκων κατά το έτος 2015-2017, δεν εφοδιάστηκαν με την προβλεπόμενη υπηρεσιακή στολή 8δ και «προσωρινά» τους χορηγήθηκε στολή εκστρατείας χρώματος φαιοπράσινου για τις ανάγκες της εκπαίδευσής τους. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού …..».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενημέρωση για την επόμενη συνεδρίαση των Κατώτερων Συμβουλίων Μεταθέσεων του Αρχηγείου

Με δεδομένο ότι την 17 Ιουνίου 2016 θα χορηγηθεί φύλλο πορείας στους δόκιμους αστυφύλακες προκειμένου την 21 Ιουνίου 2016 να παρουσιαστούν στις υπηρεσίες όπου διατίθενται για την πρακτική τους εκπαίδευση, είναι ευθύνη του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να ανταποκριθεί εγκαίρως στην αυτονόητη υποχρέωσή του για εφοδιασμό των δοκίμων αστυφυλάκων με την προβλεπόμενη υπηρεσιακή στολή υπ’ αριθ. 8δ, πριν αυτοί αναχωρήσουν για την πρακτική τους εκπαίδευση. Είναι αδιανόητο με το καλημέρα σας στην αστυνομία, να μετακυλύει το οικονομικό κόστος δαπανών στις οποίες το ίδιο υποχρεούται, στις τσέπες των δοκίμων αστυφυλάκων οι οποίοι είναι πλέον κοινό μυστικό ότι χρησιμοποιούνται για διάστημα 14 μενών για να καλύπτουν τα κενά ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας (ασκώντας καθήκοντα μόνιμου προσωπικού αντί αυτών της πρακτικής εκπαίδευσης) αμειβόμενοι με το φιλοδώρημα των 280 ευρώ!" Τα παραπάνω αναφέρει το κείμενο που υπογράφει η Σταυρούλα Τζατζανά. 

Μιλώντας στο "Χ" εξήγησε ότι εάν δε χορηγηθούν στους νέους οι μπλε στολές, θα πρέπει να προμηθευτούν οι ίδιοι το κόστος αγοράς τους."Περίπου 60-70 ευρώ κοστίζει η μία και φυσικά δεν φθάνει μία στολή", εξήγησε. "Δεν μπορούν να εκτελούν υπηρεσία με την χακί στολή τους, είναι υποχρέωση της υπηρεσίας να τους εφοδιάσει με αυτή τη στολή, παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα (σ.σ. Τρίτη 24 Μαΐου) δεν είχε γίνει. Εάν φθάσουμε μέχρι τις 21 Ιουνίου, οπότε τα παιδιά θα αναγκαστούν να αγοράσουν από την τσέπη τους τις στολές, κάτι που με τα 280 ευρώ που παίρνουν, δεν μπορούν να το κάνουν". Το πρόβλημα δυστυχώς δεν αφορά μόνο το τμήμα δοκίμων αστυφυλάκων Κομοτηνής, αλλά όλους τους δόκιμους που ξεκίνησαν την εκπαίδευση τους τον περασμένο Οκτώβριο. 

 

Όλγα Τσιούλφα 

www.xronos.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis