Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:07 | 23/01/2020

Αρκετοί αστυνομικοί - αναγνώστες του Policenet.gr με μηνύματα τους, μας ρωτούν γιατί δεν έλαβαν στην τελευταία μισθοδοσία όλα τα νυχτερινά.

Επικοινωνήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα με τον κ. Θεόφιλο Παπαδάκη (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΑΣΥ, Μέλος ΕΚΑ) , ο οποίος μας διευκρίνισε ότι δεν πληρώθηκαν οι νυχτερινές ώρες εργασίας του Δεκεμβρίου 2019 είτε Α) γιατί συμπληρώθηκε για κάθε αστυνομικό το ετήσιο ημερολογιακό πλαφόν των 488 νυχτερινών ωρών, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ από το 2008, είτε Β) γιατί -και αυτό ισχύει βεβαία για τους περισσοτέρους αστυνομικούς- τελείωσε το πιστωμένο αρχικό κονδύλι (σε ώρες νυχτερινης εργασίας) που είχε εξ αρχής για ολόκληρο το έτος 2019 και οι έξτρα ώρες που ενισχύθηκε αυτό το κονδύλι για το 2019 με πρόσφατη ΚΥΑ που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες (31/12/2019) και αποκλειστικά και μόνο για το 2019 αυξήθηκε το συνολικό ποσό κατά 1.150.000 ώρες, ήτοι χρηματικό ποσό στο ύψος των 3.185.500 ευρώ, δυστυχώς, ακόμα δεν προστέθηκε στους οικείους λογαριασμούς και λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας θα αργήσει για περίπου δύο (2) μήνες.
 
Άρα για τη δεύτερη (Β') περίπτωση, δηλαδή όσοι δεν συμπλήρωσαν τις 488 νυχτερινές ωρες εργασίας και παρόλο που έχουν εργαστεί νυχτερινές ώρες για Δεκέμβριο 2019 δεν τις πληρώθηκαν όλες ή καθόλου τις νυχτερινές ώρες, θα τους καταβληθούν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά στη μεθεπόμενη, μάλλον, μισθοδοσία.
 
Ο κ. Παπαδάλης επισημαίνει ότι το ύψος του ειδικού επιδόματος νυχτερινής εργασίας ανέρχεται στο ποσό των μόλις 2,77 ευρώ μεικτά (ενώ καθαρά προφανώς ούτε 2 ευρώ δεν είναι), όπως αρχικά είχε θεσπιστεί ως επίδομα νυχτερινής εργασίας πριν 18 ολόκληρα έτη και θα πρέπει και η Πολιτεία και η νέα Κυβέρνηση να αποφασίσουν με βάση τα οικονομικά δεδομένα του 2020 μία λογικά ανάλογη και δίκαιη αύξηση στο νυχτοκάματο του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού που σε τέτοιες δύσκολες και αντίξοες συνθήκες παλεύει καθημερινά για την ασφάλεια όλης της Κοινωνίας.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis