Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 04/07/2020

Με τέσσερα περιπολικά και ειδικά συστήματα ασφαλείας μέσω συμφωνίας με ιδιωτική εταιρία θωρακίζει ο δήμος Παλλήνης την περιοχή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησαν από αυτήν την εβδομάδα οι περιπολίες τεσσάρων οχημάτων ασφαλείας, της εταιρείας Starguard Security, με την οποία, ο Δήμος Παλλήνης υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας, για να ενισχύσει την ασφάλεια των τριών πόλεων που τον απαρτίζουν (Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη).

Τα τέσσερα περιπολικά θα «χτενίζουν» όλες τις γειτονιές του Δήμου, κάθε νύχτα, από τις 22.00 έως τις 06.30, το πρωί, διανύοντας το καθένα, πάνω από 100 χλμ., σε κάθε βάρδια. Θα έχουν ως κύριο ρόλο τη φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων και κτιρίων (σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, δημοτικές υπηρεσίες και καταστήματα κλπ),  κι όλων των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κλπ), που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον δήμο.

Παράλληλα, θα επιβλέπουν για τυχόν προβλήματα ή ύποπτες κινήσεις, σε όλες τις γειτονιές, συνδράμοντας έτσι, έμμεσα, στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι δημότες θα έχουν στη διάθεση τους, τον τηλεφωνικό αριθμό τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 2111900950, ο οποίος είναι αναγραμμένος πάνω στα περιπολικά και μέσω αυτού, θα μπορούν να επικοινωνούν με το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου του προγράμματος «Ασφαλής Πόλη», σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι ύποπτο.

Τα τέσσερα περιπολικά της Starguard Security, φέρουν τα διακριτικά της εταιρείας και την ονομασία του δήμου Παλλήνης, είναι υβριδικού τύπου και θα κινούνται, κατά τις περιπολίες, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό κινητήρα, αθόρυβα και χωρίς να εκπέμπουν ρύπους. Παράλληλα, όπως προβλέπει η σύμβαση, ξεκινά η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας με τεχνολογία αιχμής σε όλους τους δημοτικούς χώρους, κτίρια και εγκαταστάσεις, τα οποία θα τίθενται σε λειτουργία κατά τις νυχτερινές ώρες.

Επίσης, θα ενισχυθούν και όλα τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν ήδη σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις. Όλα τα συστήματα θα είναι συνδεδεμένα και θα ελέγχονται από το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου και έτσι θα προστατεύεται, σε πραγματικό χρόνο, η δημοτική περιουσία, με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας. «Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα ασφαλείας που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε δημοτικό επίπεδο στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση. Με το πρόγραμμα «Δήμος Παλλήνης-Ασφαλής Πόλη», το οποίο αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του δημάρχου, Θανάση Ζούτσου, διασφαλίζεται η προστασία των δημοτικών κτιρίων, εγκαταστάσεων και κοινόχρηστων χώρων και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των, περισσοτέρων από 70.000, κατοίκων του δήμου.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Ζούτσος, δήλωσε, ότι «Ο δήμος μας, δεν υποκαθιστά την Ελληνική Αστυνομία, αλλά λειτουργεί επιβοηθητικά στο έργο της. Στο πλαίσιο αυτό, εμείς προχωράμε όπως δεσμευτήκαμε στην δημιουργία της Υπηρεσίας Φύλαξης για να αποτρέψουμε την παραβατικότητα, να προστατεύσουμε την δημοτική περιουσία και να κάνουμε τους πολίτες να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς».

 

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis