Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 11/03/2018

Ομάδα εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκη,αποτελούμενη από τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων & Γραμματέα Διεθνών Σχέσεω ΦΕΤΚΟ   Σταύρο ,από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.  ΒΑΡΑΓΚΟΥΛΗ Αντώνιο ,ΝΙΚΟΛΑΚΟΥΔΗ Νικόλαο,ΧΑΤΖΙΚΟ Γεώργιο και από τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ Λεωνίδα ,ΜΠΕΛΕΛΗ Κώστα ,ΧΑΝΤΖΗ Θεόδωρο και ΜΑΥΡΙΔΗ Παύλο, το απόγευμα του Σαββάτου της 11-03-2018 ενόψει εντατικών μέτρων για την πορεία των αναρχικών και του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, πραγματοποίησε επίσκεψη σε φυλασσόμενους στόχους που προέκυψαν έκτακτα, για συμπαράσταση στους συναδέλφους και ενίσχυση του ηθικού τους.

Παράλληλα πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελείται Υπηρεσία σε αυτούς τους  στόχους και τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά λόγω των αθλίων συνθηκών. Ακατάλληλοι χώροι παραμονής,είσοδοι πολυκατοικιών,έλλειψη θωρακισμένης σκοπιάς σε όλες τις περιπτώσεις, αδυναμία ελέγχου του εξωτερικού χώρου λόγω έλλειψης ορατότητας για αποτροπή πιθανής επίθεσης,έλλειψη βασικών συνθηκών υγιεινής,χώροι ακατάλληλοι λόγω σκόνης που πιθανόν στο παρελθόν αποτελούσαν αποθήκες λόγω παλαιών αντικειμένων,έλλειψη εξαερισμού, έλλειψη τουαλέτας, έλλειψη μονάδων κλιματισμού.

Ενδεικτικά στη φύλαξη στόχου κομματικών γραφείων οι συνάδελφοι βρίσκονται στο πλατύσκαλο έξω από την πόρτα των γραφείων σε χώρο χωρίς φωτισμό αναγκασμένοι εκτός των λοιπών απαράδεκτων και αθλίων συνθηκών να αναβοσβήνουν το φως της οικοδομής.

 

Επισκεφθήκαμε τις ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) που ενίσχυσαν τη Θεσσαλονίκη από όμορους νόμους και διαπιστώσαμε οτι οι συνάδελφοι της Κοζάνης συγκεκριμένα εργάστηκαν 12 ώρες, λόγω των τεσσάρων ωρών που απαιτούνται για να μεταβούν στην πόλη μας και να επιστρέψουν στη διεύθυνση τους.

Το ίδιο συνέβη και στις άλλες ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. οι οποίες επίσης χρειάστηκαν από δύο έως τέσσερις ώρες για μετάβαση-επιστροφή πέραν του οκταώρου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι διαπιστώσαμε έλλειψη διοικητικής μέριμνας για όλους αυτούς τους συναδέλφους.

Επισκεφθήκαμε και την  διμοιρία της Υ.Μ.Ε.Τ.  η οποία εκτελούσε υπηρεσία στο κέντρο της πόλης για την ασφάλεια των πολιτών από τα αναρχικά στοιχεία . Οι συνάδελφοι μας διατύπωσαν τους ισχυρούς προβληματισμούς τους για τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στην υπηρεσία τους καθώς και την οργή τους για τα τελευταία συμβάντα με αποκορύφωμα τον τραυματισμό των συναδέλφων μας. Εμείς τους ενημερώσαμε  για το αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας μας στην Δ.Α.Ε.Θ. και για την ανάγκη σαφών εντολών απο τους ανωτέρους τους για να μην εμφανιστούν ξανά τα ίδια φαινόμενα.

Επίσης οφείλουμε να τονίσουμε οτι το  ΕΚΑ Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ως το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο μας,είναι και θα είναι δίπλα στον κάθε συνάδελφο για την πλήρη νομική και υλική στήριξη εφόσον και αν χρειαστει.

Απαράδεκτες  συνθήκες για μια επαγγελματική Αστυνομία του 2018. Μια Αστυνομία που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο των συναδέλφων.Κρινόμαστε σαν επαγγελματίες σε περίπτωση λάθους και οι συνθήκες,τα εφόδια και οι απλήρωτες ώρες εργασίας ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με τη λέξη επαγγελματισμός.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας γίναμε μάρτυρες ολοκαυτώματος απο μολότοφ στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα συναδέλφους ή πολίτες.



ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis