Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 26/05/2020

Σφίγγει ο κλοιός για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές του Νόμου Κατσέλη. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", όσοι έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη και η υπόθεση τους δεν έχει εκδικαστεί ακόμα, θα υποχρεωθούν να υποβάλουν αίτηση επαναπροσδιορισμού της δικάσιμης ημερομηνίας. Μέσω της διαδικασίας αυτής θα κληθούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της αίτησής τους ,τα οποία θα ελεγχθούν αυτόματα ως προς την αξιοπιστία τους, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς δικαιούνται προστασία.

Η υποβολή της αίτησης επαναπροσδιορισμού της δικάσιμης ημερομηνίας και επικαιροποίησης των στοιχείων του φακέλου θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα δημιουργηθεί στο προσεχές δίμηνο προκειμένου να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Η πλατφόρμα θα είναι διασυνδεδεμένη με το Taxis ώστε να γίνεται και αυτόματα ο έλεγχος επιλεξιμότητας της αίτησης δηλαδή κατά πόσον ο δικαιούχος εμπίπτει στην προστασία του Νόμου Κατσέλη.

Στόχος είναι εντός του 2020 να έχει ολοκληρωθεί το ξεκαθάρισμα των εκκρεμών αιτήσεων του νόμου και να επισπευσθεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων.Οι εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη υπολογίζεται ότι φθάνουν τις 70.000 περίπου και η επίσπευση της εκδίκασης τους αποτελεί πάγιο αίτημα των τραπεζών που θεωρούν ότι ο νόμος λειτουργεί ως καταφύγιο για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, μέσω της πλατφόρμας θα ελέγχεται καταρχήν εάν αυτός που έχει υποβάλει αίτηση προστασίας είναι φυσικό πρόσωπο ή αντίθετα έχει εμπορική ιδιότητα δεν δικαιούται την προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νόμος Κατσέλη προστατεύει μόνο τα φυσικά πρόσωπα αλλά με δεδομένο ότι ο έλεγχος επιλεξιμότητας γίνεται την ώρα που εκδικάζεται η υπόθεση, ένας σημαντικός αριθμός εμπόρων ή ελεύθερων επαγγελματιών έχει υποβάλει αίτημα ένταξης στον νόμο προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Με δεδομένο ότι η εκδίκαση των υποθέσεων καθυστερεί και σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται ακόμη και έπειτα από 10 χρόνια από την υποβολή της αίτησης, πολλοί είναι αυτοί που καταθέτουν αίτηση και παραιτούνται λίγο πριν από την εκδίκαση της, έχοντας με τον τρόπο αυτό επωφεληθεί της προστασίας που δίνει ο Νόμος.

Πηγή:  thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis