Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 23/10/2019

Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα Βρασνά Θεσσαλονίκης όταν περίπου 150 κάτοικοι αντέδρασαν δυναμικά στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Αρχικά οι κάτοικοι απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην περιοχή.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν έξω από τα Βρασνά οκτώ τουριστικά λεωφορεία με περισσότερους από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενους από τη Σάμο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν. Μετά από αρκετές ώρες έντασης και ταλαιπωρίας τα τουριστικά λεωφορεία έφτασαν μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τα 150 άτομα.

Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Λίγο αργότερα οι αρχές αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis