Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:28 | 27/03/2018

Στην Ελλάδα, κάποιοι επικαλούνται ψυχολογικά προβλήματα για να μην φορέσουν το χακί. Ενας Νοτιοκορεάτης προσπάθησε να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία τρώγοντας.

Τελικά όμως δεν γλίτωσε. Δικαστήριο καταδίκασε τον 21χρονο σε φυλάκιση με αναστολή, επειδή προσπάθησε να αποφύγει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία «βάζοντας» πάνω από 30 κιλά μέσα σε έξι μήνες. Ο νεαρός έφτασε να ζυγίζει πάνω από 113 κιλά όταν έφτασε η εποχή να περάσει από εξετάσεις προτού καταταγεί, τον περασμένο Ιούλιο.

Επειδή ο δείκτης μάζας σώματος του 21χρονου ήταν πάνω από 36, τον τοποθέτησαν σε πολιτικό πόστο, αντί να υπηρετήσει τη θητεία του. Παράλληλα όμως η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεσή του.

Ο νόμος στη Νότια Κορέα προβλέπει φυλάκιση έως και πέντε ετών για όποιον προσπαθεί να γλιτώσει από την υποχρεωτική 20μηνη στρατιωτική θητεία φεύγοντας από τη χώρα, με εσκεμμένο τραυματισμό ή άλλο τρόπο. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεαρών που καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις, προκειμένου να μην καταταγούν.

Πηγή: Telegraph, iefimerida.gr

όλη η συλλογή των νόμων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis