Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 18/10/2021

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο Απελευθερώσεως της Ελευθερουπόλεως, της περιοχής του Παγγαίου και της Θάσου παρέστη χθες και σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε χθες τη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Ελευθερούπολη με την ευκαιρία των εορτασμών για την απελευθέρωση της Ελευθερουπόλεως και της περιοχής του Παγγαίου, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Δημοτικού Πάρκου στη μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων για την πατρίδα.

Με την ευκαιρία της 109ης επετείου από την απελευθέρωση της Θάσου, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε σήμερα την επίσημη Δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου λιμένος Θάσου, όπου εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας, παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Ηρώο Πεσόντων Θάσου, κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε την παρέλαση.

Όπως τότε που η Ελλάδα διαθέτοντας ηγεσία, φρόνημα και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις αναπτυσσόταν, απλωνόταν, πολλαπλασίαζε τα εδάφη, την κυριαρχία και την επιρροή της, έτσι και σήμερα εντείνει τις προσπάθειες της για να αυξήσει την επιρροή της, αυξάνοντας και εκτείνοντας τις συμμαχίες της στην περιοχή και να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της με την αναβάθμιση των συστημάτων που ήδη είναι στη διάθεσή των, αλλά και την πρόκτηση καινούργιων, όπως τα αεροσκάφη και τα πλοία για τα οποία συμφωνήσαμε πρόσφατα. "Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι δυνατές, τότε και η Ελλάδα είναι δυνατή διότι διαθέτει αποτρεπτική ισχύ. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι", ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε "χρόνια πολλά στη Μακεδονία γιατί χθες γιορτάσαμε την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα και μια σημαντική λεπτομέρεια της Ιστορίας είναι ότι ο πρώτος προσωρινός Διοικητής της Ελεύθερης Θάσου ήταν ο Κωνσταντίνος Μελάς, αδερφός του Παύλου Μελά, του συμβόλου του Μακεδονικού Αγώνα που με την θυσία του στη γη της Μακεδονίας αφύπνισε και την υπόλοιπη Ελλάδα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis