Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:24 | 19/11/2017

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραχώρησε σήμερα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο.
Το κείμενο της συνέντευξης:
Δημοσιογράφος : Στο τηλέφωνο μας κυρίες και κύριοι βρίσκεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Νίκος Τόσκας. Κύριε Υπουργέ καλή σας μέρα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα κύριε Πάικο και συγγνώμη γιατί την προηγούμενη Κυριακή δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ..
Δημοσιογράφος :Κύριε Υπουργέ, έχετε κάποιο νεότερο για την κυρία τη δικηγόρο που τραυματίστηκε την Παρασκευή με τη φωτοβολίδα; Την είδατε χθες από ότι είδαμε.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Την είδα χθες, μίλησα με τους γιατρούς που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να βγάλουν αυτή τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε την γυναίκα, την καθηγήτρια. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος με αγώνες για αποτροπή της αυθαιρεσίας της βίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα από όλες τις πλευρές και για αυτό είναι δύο φορές κρίμα.

[custom:google-ads]
Δημοσιογράφος :Για πείτε μου.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η κατάστασή της σε ότι αφορά τον τραυματισμό από ότι μου είπαν οι γιατροί είναι θα είναι σε κρίσιμο επίπεδο για 2 μέρες και στη συνέχεια βέβαια θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι σοβαρός ο τραυματισμός.
Δημοσιογράφος:Στο επίπεδο της αναζήτησης των υπευθύνων έχετε κάποιο νεότερο;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Έγιναν αρκετές συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια σε αυτή την περιοχή. Δυστυχώς δεν προέκυψε κάτι για κάποιον που να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες. Δείχνουν αυτά τα περιστατικά ότι οι πραγματικοί αγώνες για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πράξεις που μάλλον ταιριάζουν σε ανθρώπους φασιστικής προέλευσης άσχετα του τί επικαλούνται.
Δημοσιογράφος : Ακούσαμε χθες πάντως από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι κάποιοι, εννοούσε την κυβέρνηση βεβαίως και συγκεκριμένα εσείς, δένουν τα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχουμε δει ότι ο κύριος Μητσοτάκης ενώ δίνει συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και στον αρχηγό της κ.λπ. εσάς σας έχει βάλει στο σημάδι που λέμε και την κυβέρνηση την έχει στο πίσω, ότι δεν τους αφήνετε να κάνουν τη δουλειά τους.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Παλιό το κόλπο, το ξέρετε. Αυτή η προσπάθεια δημιουργίας δύο επιπέδων ανάμεσα στον υπουργό και τα εκτελεστικά όργανα στην αστυνομία, εκτελεστικά όργανα έως ένα σημείο, γιατί η αστυνομία εκτελεί τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας αλλά και της δικαιοσύνης.
Και θα ήθελα να ρωτήσω επί εποχής κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν έλυναν όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία εμείς προσπαθούμε και έχουμε μειώσει τις εντάσεις, χωρίς να έχουμε εξαλείψει και τις εντάσεις και τα προβλήματα είτε αυτό λέγεται Δυτική Αττική είτε λέγεται κέντρο και Εξάρχεια, όπου αν εξαιρέσουμε αυτό το πολύ δυσάρεστο περιστατικό, η ένταση στη διάρκεια της επετείου ήταν πολύ μικρότερη από άλλα χρόνια. Σε όλη την πορεία ούτε ένα τζάμι δεν έσπασε.
Δημοσιογράφος : Αυτό είναι αλήθεια.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και στο τέλος βέβαια έγινε αυτό το δυσάρεστο περιστατικό και να αναλογιστούμε τι γινόταν επί εποχής δικής τους διακυβέρνησης.
Δημοσιογράφος : Για πείτε μου είστε ικανοποιημένος εσείς ως πολιτικός προϊστάμενος των δυνάμεων ασφαλείας από την συμβολή τους, την αποτελεσματικότητα τους επίσης στην τελευταία τραγωδία στη Μάνδρα στις πλημμύρες;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι. Κύρια το Πυροσβεστικό Σώμα που τράβηξε το μεγάλο φορτίο, κουβαλάει το μεγάλο φορτίο ακόμα και τώρα αυτή τη στιγμή με την πολύ βροχή που συνεχίζεται δυστυχώς στην περιοχή και δεν αφήνει τους ανθρώπους να κάνουν το έργο όσο σωστά θα έπρεπε, αλλά και η αστυνομία.
Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αποτρέψει κλεψιές, από κάποιους που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις. Πήραμε μεγάλες δυνάμεις και από το Πολυτεχνείο και τους γυρίσαμε στην περιοχή της Μάνδρας και βγαίνει τώρα η δήμαρχος εκεί και λέει ότι πήραμε τέσσερις αστυνομικούς και τους πήγαμε στο σπίτι του πρωθυπουργού.
Πράγμα που είναι και ψέμα. Αλλά και ξέρετε κάτι, οι αστυνομικοί πάνε σε διάφορες αποστολές δεν πάνε και μένουν συνέχεια στο ίδιο σημείο, αλλά είναι και ανακριβές αυτό που ειπώθηκε. Είναι τέτοια η βοήθεια που έχει σταλεί και θα έπρεπε πολύ παραπάνω, αλλά οι δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες.
Υπάρχει πράγματι μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, βοηθάμε, είμαστε σε συνεχή επαφή. Τώρα το μεσημέρι θα γίνει και άλλη σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για να δούμε τί δεν πάει καλά, πού θέλει περισσότερες δυνάμεις, γιατί καμιά φορά ξέρετε στέλνουμε μηχανήματα μεγάλα και χρειάζονται φτυάρια. Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό όσο μπορούμε.
Δημοσιογράφος: Παρότι δεν είναι δικής σας αρμοδιότητας ακριβώς, αυτή η ιστορία με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τελοσπάντων στο συμβολικό επίπεδο, αν θέλετε, είναι φοβερή, έτσι; Δηλαδή είναι ίσως το καλύτερα φυλαγμένο φυλασσόμενο σημείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από τον στρατό βεβαίως. Πως έγινε αυτό; Και πως δεν έγινε και καμιά σύλληψη;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, γιατί μπήκαν και βγήκαν αυτοί άμεσα…
Δημοσιογράφος: Μα 15-20 άτομα ήταν…
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, αλλά θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως…
Δημοσιογράφος: Όχι εύκολα δεν αλλάζουν, αλλά σας το λέω αυτό παρότι το περιστατικό εκτός από το συμβολισμό του, δεν έχει καμία σημασία φοβερή αλλά επειδή ο Ρουβίκωνας έχει καταστεί το εμβληματικό στοιχείο αντιπολίτευσης σε ότι αφορά την δημόσια τάξη, έτσι; Και εν πάση περιπτώσει κάτι πρέπει να γίνει.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είδατε πως κάποιοι παίζοντας στο όρια της δικαιοσύνης, μιας δικαιοσύνης που την αρνούνται οι ίδιοι, έτσι; Αλλά παίζουν στα όρια της δικαιοσύνης. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, γιατί αν ψάξετε πίσω από τις εντυπώσεις, ο πολιτικός τους λόγος είναι τόσο ρηχός όσο ρηχές είναι και οι πράξεις τους. Είναι πολιτικός λόγος νηπιακής μορφής που δεν πάει στο επόμενο βήμα. Γιατί να ρωτήσω εγώ σε ποιό σημείο του κόσμου άλλαξαν τα πράγματα με τέτοιους ακτιβισμούς, επιπολαιότητες, πράξεις, όπως θέλετε πείτε το.
Δημοσιογράφος: Καλά δεν υπάρχει αυτό. Ούτε συζήτηση.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κάποιος ας το χαρακτηρίσει.
Δημοσιογράφος: Σε κανένα σημείο του κόσμου, χωρίς αμφιβολία. Για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα οι τριήμερες εκδηλώσεις να γίνουν ημερήσιες, μονοήμερες εκδηλώσεις. Η Αστυνομία μπορούσε να κάνει κάτι;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, πρώτον δεν ζητήθηκε από τις πανεπιστημιακές αρχές…
Δημοσιογράφος: Α, δεν ζητήθηκε;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν ζητήθηκε από την επιτροπή εορτασμού. Ίσα -ίσα η επιτροπή εορτασμού που μπορεί να είναι μεν άτυπη, πλην όμως…
Δημοσιογράφος: Ναι, είναι υπαρκτή.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτή οργανώνει, αυτή κατευθύνει τις εκδηλώσεις, ζήτησε με πολιτικούς τρόπους να λυθεί το ζήτημα και όχι με κατασταλτικά μέσα.
Δημοσιογράφος: Οπότε ήσασταν υποχρεωμένος να το δεχτείτε.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρύτανης λέει ότι δεν είχαν γίνει καταστροφές, δεν έγιναν βίαιες πράξεις, δεν μπορεί αυτεπάγγελτα η αστυνομία να επέμβει από την στιγμή που κανένας δεν το ζητούσε.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτό είναι το πλαίσιο.
Δημοσιογράφος: Είναι πειστική αυτή η άποψη, αυτή η απάντηση. Έχουμε δύο θέματα, δύο έτσι φαινόμενα. Οι επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τώρα που είναι πλέον πολύ συχνές. Η τελευταία ήταν και πολύ επικίνδυνη αλλά δεν είναι τωρινές. Είναι παλιές πλην συνεχίζονται. Και από την άλλη μεριά, αυτές θα μπορούσε να πει κανείς επετειακές εκδηλώσεις με τις μολότοφ κάθε σαββατοκύριακο. Κάθε σαββατοκύριακο. Αυτά δεν μπορούν να προληφθούν; Δεν μπορούν να κατασταλούν;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δυστυχώς, παρότι κάναμε επιχειρήσεις. Θα έλεγα για πρώτη φορά κάναμε επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Κάναμε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση άλλων καταστάσεων, υπάρχουν αυτές οι μικρές ομάδες που κάνουν ως πολύ θόρυβο. Και κάνουν κάποιοι, ανάμεσα σε όλα αυτά, κάνουν και κάποιοι αυτές τις βίαιες πράξεις, όπως ήταν ο πυροβολισμός που είχε γίνει την άλλη φορά και που είχε γίνει και προηγούμενα χρόνια να υπενθυμίσω.
Όλα αυτά τα συμπτώματα θέλουν, πρέπει να σταματήσουν γιατί δεν ευνοούν την πορεία της χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον, ίσα ίσα δυναμιτίζουν και την φήμη της χώρας και την φήμη της Αθήνας. Χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες και από τον δήμο και από άλλους φορείς ώστε να καλυτερέψει ο τόπος αυτός των Εξαρχείων γιατί βλέπετε τι πρόβλημα έχουμε. Έχει μειωθεί η εγκληματικότητα σε όλη την Ελλάδα, έχουμε μειώσει την εγκληματικότητα ακόμα και στην πολύ πιο επικίνδυνη περιοχή της Δυτικής Αττικής και παρόλα αυτά έχουμε πρόβλημα στα Εξάρχεια.
Δημοσιογράφος: Τους έχουμε δει αυτούς τους δείκτες, μείωσης της εγκληματικότητας, που είναι σοβαροί. Θα έλεγα ότι πράγματι και οι επιτυχίες της Αστυνομίας στο έγκλημα τον τελευταίο καιρό είναι εντυπωσιακές. Αυτό δεν το αρνείται κανείς.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αλλά δεν αρνούμαι το πρόβλημα και στα Εξάρχεια.
Δημοσιογράφος: Ωστόσο, το πρόβλημα υπάρχει. Είναι πραγματικά εύλογη η απορία κόσμου που δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες βεβαίως, «καλά τι γίνεται εκεί πέρα, δεν μπορεί το Κράτος να παρέμβει, να επέμβει, να το καθαρίσει»; Γιατί να μου λέτε ότι καθαρίστηκε από τα ναρκωτικά είναι πολύ σοβαρό μεν, αλλά είναι ένα μέρος του θέματος, το ένα μέρος του προβλήματος, έτσι;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δυστυχώς κύριε Πάικο, δεν μπορούν όλα να γίνουν μέσα σε μία ημέρα. Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες και θα ενταθούν οι προσπάθειες στο επόμενο διάστημα γιατί δεν μπορεί κάποιοι να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας, δεν μπορούν κάποιοι να αμαυρώνουν επετειακές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις αγώνων για τη δημοκρατία και δεν μπορεί κάποιοι να τραυματίζουν αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι η συγκεκριμένη καθηγήτρια, η κ. Τσουκαλά και όλα αυτά να λένε ότι το κάνουν στο όνομα των ελευθεριών.
Δημοσιογράφος: Να σας το ρωτήσω αλλιώς. Μήπως φοβάστε, θα έχετε δίκιο να φοβάστε, αν το φοβάστε αυτό, ότι σε περίπτωση πιο έτσι, συντονισμένης, βίαιης, τι να πει κανείς, επέμβασης στο χώρο εκείνον, θα είχε τραγικά αποτελέσματα; Θα είχε νεκρούς; Θα είχε πολλούς Γρηγορόπουλους ας πούμε;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα σας πω. Οι μαζικές, να πω τον όρο, τον στρατιωτικό, επελάσεις που γίνονταν επί Νέας Δημοκρατίας που προσήγαγαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους ακόμα και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και δεν κατέληγαν πουθενά, δεν είναι στη πρακτική τη δική μας και δεν είναι στη φιλοσοφία τη δική μας. Εμείς προσπαθούμε, θα έλεγα με χειρουργικές επεμβάσεις να μειώσουμε την παραβατικότητα ή την εγκληματικότητα και αυτό θα το δείτε το επόμενο διάστημα.
Δημοσιογράφος: Γιατί φοβάστε τα χειρότερα ας πούμε; Αυτό σας ρώτησα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν θέλουμε να κάνουμε επιχειρήσεις εντυπωσιασμού και επιχειρήσεις της μίας ημέρας ή προς χάριν των καναλιών. Εμείς θέλουμε να μειώνουν την παραβατικότητα ακόμα και με τρόπους που δεν τους παίρνει χαμπάρι κανένας.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα. Ας ελπίσουμε ότι θα έχετε και αποτέλεσμα. Έχουμε ακούσει κατά καιρούς πρυτάνεις ανωτάτων ιδρυμάτων να λένε ότι σας καλούν όταν γίνονται καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων, ας πούμε, είναι νομίζω από πολύ καιρό κατειλημμένα τα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου, έτσι; Ότι σας καλούν και δεν πηγαίνετε, δεν επεμβαίνετε, έχει βάση αυτό;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τελευταία, με αφορμή κάποια σύσκεψη, μίλησα με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου και έχουν αρχίσει επιχειρήσεις για να φύγουν οι μικροπωλητές, αλλοδαποί οι περισσότεροι που υπάρχουν, που είναι έξω από το Πανεπιστήμιο.
Δημοσιογράφος: Καλά, εκτός από τους μικροπωλητές, αυτοί είναι έξω.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και επίσης συζητήσαμε το τί μπορεί να γίνει και για τους χώρους τους εσωτερικούς. Είναι σοβαρά ζητήματα, είναι ζητήματα που διαρκούν, ίσως κάποιες δεκαετίες και τα οποία προσπαθούμε να λύσουμε, σε συνεργασία όμως με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Δημοσιογράφος: Αυτή η καταγγελία είναι ότι δεν συνεργάζεσθε.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εγώ νομίζω δεν είναι ακριβώς τα πράγματα έτσι. Θα έπρεπε να υπάρχει και καλύτερη συνεννόηση και αυτό δεν είναι μόνο θέμα δικό μου σε αρκετές περιπτώσεις. Την επιδιώκουμε εμείς τη συνεργασία, την επιδιώκουμε την συνεννόηση και όπου υπάρχει πρόβλημα εδώ είμαστε. Δεν κλείσαμε το τηλέφωνο σε κανέναν, δεν κλείσαμε τη πόρτα σε κανέναν και εδώ είμαστε για να διορθώνουμε καταστάσεις και λάθη.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα. Για να πάμε σε ένα άλλο θέμα που είναι της επικαιρότητας πάντως, με τους πλειστηριασμούς. Θα απαιτηθεί η παρουσία σας για να μπορέσουν οι συμβολαιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους που δεν κάνουν ως τώρα; Γιατί έχει τεθεί ως επείγον προαπαιτούμενο αυτό στην αξιολόγηση;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πρέπει να γίνουν οι πλειστηριασμοί. Οι πλειστηριασμοί υπενθυμίζω, όχι για το σπίτι του φτωχού ανθρώπου…
Δημοσιογράφος: …όχι, είναι για πάνω από 300.000 και για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ακριβώς, για κακοπληρωτές αρκετών εκατομμυρίων που δεν αφορούν τον απλό πολίτη σε όλες αυτές τις περιπτώσεις αν χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομίας θα δίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί η δουλειά των συμβολαιογράφων...
Δημοσιογράφος : Φαίνεται ότι θα χρειαστεί, από ό,τι έχουν δείξει τα πράγματα ως τώρα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε δει ότι έχει γίνει πολλή φασαρία ενώ αφορούσε το θέμα κακοπληρωτές κάποιων εκατομμυρίων, άρα και αυτοί που διαμαρτύρονται θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε ότι αφορά την κάθε υπόθεση ξεχωριστά.
Δημοσιογράφος: Περιμένετε κάποιες αλλαγές εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης βεβαίως, στον αντιτρομοκρατικό νόμο που θα αναπροσανατολίσει και τις δικές σας υπηρεσιακές αρμοδιότητες;
Θέλω να πω το κόμμα που κυβερνάει σήμερα ήταν καθέτως αντίθετο στον αντιτρομοκρατικό νόμο κυρίως επειδή διώχθηκε το φρόνημα κατ’ ουσίαν. Περιμένετε κάποιες αλλαγές; Έχετε συνεννοηθεί για κάποιες αλλαγές; Πρόκειται να γίνει κάτι;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εμείς είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή φυλακών τύπου Γ΄, με κάποια πολύ σκληρά μέτρα που δεν έχουν σχέση με το σωφρονισμό, είμαστε σε διαφορετική αντίληψη. Υπενθυμίζω ότι σε άλλες χώρες, στη γειτονική Ιταλία, που υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα με 4.500 περίπου μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών, τώρα δεν υπάρχει καν αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί λοιπόν και σε άλλες χώρες πολύ αποτελεσματικές και συνεργαζόμαστε πάνω σε αυτά τα θέματα όπου χρειαστεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Και να θυμίσω ο κυριότερος αντίπαλος της τρομοκρατίας είναι η Αριστερά, γιατί η Αριστερά αγωνίζεται χρόνια για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας και όχι για την αποδυνάμωση…
Δημοσιογράφος: Την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας που θα αποθαρρύνει την δημιουργία αυτών των φαινομένων εννοείται. Είχαμε δει μια συνέντευξη σας στα «Νέα» και να σας ευχαριστήσω με αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα, που έλεγε ότι, η πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αριστερό πρόσημο, πως το τεκμηριώνετε αυτό, με το ότι μειωθήκαν τα δακρυγόνα, αν και δεν εξαλείφθηκαν έτσι εντελώς, δεν παραμερίστηκαν εντελώς, μειώθηκαν τα δακρυγόνα, μειώθηκε η αγριότητα της καταστολής ας πούμε ή σε αντιδιαστολή με ότι έκανε η Νέα Δημοκρατία;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μα ακριβώς σε αντιδιαστολή με ότι έκανε η Νέα Δημοκρατία η πρακτικές μας είναι τελείως διαφορετικές και, αν θέλετε, και πολύ πιο αποτελεσματικές. Μειώθηκε η καταστολή, που είναι τα σύννεφα των δακρυγόνων που κυριαρχούσαν πάνω από την Αθήνα, όταν γίνονταν εργατικές οι άλλες διαδηλώσεις…
Δημοσιογράφος: Προχθές πάντως δακρυγόνα υπήρξαν έτσι, στο Πολυτεχνείο, μετά την εκδήλωση,, μάλλον.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Υπήρξαν σε περιορισμένο χώρο και όχι απέναντι σε εργαζόμενους, σε κάποιους που παρέβαιναν το νόμο και παραβατούσαν σε σημείο ενοχλητικό για την τάξη, επομένως έχει μειωθεί αυτή η ένταση κάτι πολύ χρήσιμο για την πορεία της χώρας και την οικονομική πορεία της χώρας και έχει αυξηθεί αντίθετα το κυνήγι της εγκληματικότητας και των συμμοριών σε μεγάλη έκταση, που αυτό έχει πρόσημο, όλα έχουν πρόσημο κ. Πάικο.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα να ευχηθούμε, αν μου επιτρέπεται να γίνει πιο ορατό και πιο έντονο αν θέλετε προς το χρώμα του, το αριστερό πρόσημο της πολιτικής σας…
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είναι η προσπάθεια μας.
Δημοσιογράφος: Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ κ. Υπουργέ.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και εγώ σας ευχαριστώ, να είστε καλά.
 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis