Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 07/11/2016

«Υπήρξε συμβόλαιο πολικού θανάτου σε βάρος μου» δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Την εβδομάδα που μας πέρασε οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος μάλιστα στην συνέντευξη Ιερώνυμου στον ΣΚΑΙ. Ακόμα κι αν αποτελούν πολιτικούς ελιγμούς, συνιστούν ευθεία πρόκληση στο πολιτικό σύστημα που αν εξελιχθεί θα βυθίσει τη χώρα στο χάος «Αλίμονο στον πολιτικό που δεν έχει συγγράψει από την πρώτη μέτρα τη επιστολή της παραίτησής του όταν έχει τεθεί ζήτημα αρχών. Αυτή η μέρα έφτασε. Ευχαριστώ τους συνεργάτες και φίλους». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της παράδοσης του σχετικού χαρτοφυλακίου στον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

«Είμαστε μπροστά σας για να πούμε λίγα σταράτα λόγια. Δήλωσα ότι εμείς θα ξεκινήσουμε να κτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω. Ρίχνουμε το βάρος εκεί που χτυπά η καρδιά της εκπαίδευσης. Μέσα σε λίγους μήνες προχωρήσαμε στις πρώτες παρεμβάσεις αυτού που ονομάζουμε σχολείο ισότητας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης. 

Επιτέλους πρέπει μετά από δεκαετίες το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταργηθούν οι πανελλήνιες, τόνισε ο απερχόμενος υπουργός και πρόσθεσε: Η αριστερά έχει όραμα και σχέδιο για την εκπαίδευση. Προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, να υψώσουν το ανάστημά τους σε τείχη μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, τόνισε. 

Το έργο του υπουργείου Παιδείας είναι πλούσιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τάκη Κατσαρό, διευθυντή του γραφείου μου, αδελφό και φίλο, ανέφερε ο κ. Φίλης με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό του. 

Υπενθυμίζω ότι όλοι βρισκόμαστε σε αυτές τις θέσεις με τη λαϊκή βούληση και με την εντολή του πρωθυπουργού. Δεν επισημάνθηκαν προβλήματα το αντίθετο. Αιφνιδίως όμως το άριστα 20 έγινε μη προβιβάσιμη βαθμολογία. Ποιος κάνει λάθος ο γαλαντόμος καθηγητής ή ο μαθητής διερωτήθηκε ο Νίκος Φίλης. Οσο αυτά δεν εξηγούνται πειστικά η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν γίνεται δεκτή ακόμη κι αν πρόκειται για κοτζάμ υπουργείο. Ο Νίκος Φίλης έκανε λόγο για ενωτικούς αγώνες που προσπαθούν να πλήξουν οι πρωταγωνιστές όπως είπε της πολιτικής σαπουνόπερας. Την εβδομάδα που μας πέρασε οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου είπε. Ακόμα κι αν αποτελούν πολιτικούς ελιγμούς, συνιστούν ευθεία πρόκληση στο πολιτικό σύστημα που αν εξελιχθεί θα βυθίσει τη χώρα στο χάος είπε και πρόσθεσε: «Είναι πρωτοφανές να απαιτεί και να πετυχαίνει η εκκλησία απομάκρυνση υπουργού. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση ο διαχωρισμός εκκλησίας-πολιτείας»

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis