Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:37 | 06/07/2018

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ενας ιδιαίτερα σκληρός κακοποιός με «βαρύ» βιογραφικό και… ευρωπαϊκή δράση κατάφερε να ξεφύγει από τις αστυνομικές αρχές μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε προχθές τα ξημερώματα στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο ένας από τους συλληφθέντες -γεννηθείς το 1991- κατά τη στιγμή της σύλληψής του από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πήγε να κρύψει ένα τσαντάκι σε ένα κτίριο. Αυτό το γεγονός κίνησε τις υποψίες των ανδρών Ασφαλείας που το έψαξαν και βρήκαν στο εσωτερικό του το διαβατήριο του 37χρονου Αλβανού, ο οποίος όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες φέρεται να έχει πανευρωπαϊκή δράση κυρίως σε Ιταλία και Ισπανία.

[custom:google-ads]

Στη χώρα μας είχε συλληφθεί το 2007 για την απαγωγή Αλβανού μεγαλοεπιχειρηματία, τον οποίο είχε κρατήσει όμηρο και είχε ζητήσει λύτρα της τάξεως των 500.000 ευρώ. Εκείνο το διάστημα είχε αποκαλυφθεί πως είχε κατηγορηθεί και για ανθρωποκτονία στο Κιάτο. Πρόκειται για έναν άνδρα, τον οποίο οι αστυνομικοί έχουν τοποθετήσει στο κάδρο με τους πιο σκληρούς κακοποιός, ο οποίος έχει «εγκληματικό τομέα δράσης» κυρίως εκβιασμούς αλλά και κατά παραγγελία δολοφονίες.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια των τριών συλληφθέντων Αλβανών εντοπίστηκαν φυσίγγια, ένας γεμιστήρας και σπρέι πιπεριού. Σημειωτέον δε ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έβλεπαν από την πρώτη στιγμή «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας πίσω από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν προχθές τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, αρκετά κοντά σε μπαρ και κατέληξαν σε συλλήψεις ατόμων με… βιογραφικό.

Ολα είχαν ξεκινήσει λίγο μετά τις δυο και μισή όταν για άγνωστο λόγο συνεπλάκησαν πάνω από έξι άτομα – αλβανικής καταγωγής – και ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να πυροβολούν. Ο καθένας από αυτούς έφερε πάνω του ένα όπλο ενώ εντοπίστηκαν περίπου 13.000 ευρώ. Την υπόθεση ανέλαβε άμεσα το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως πρόκειται για κάποιον «τοπικό» πόλεμο.

Οπως τόνιζαν από χθες στον «Ε.Τ.» αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής: «τα χρήματα ενδεχομένως να προέρχονται από κάποια είσπραξη για προστασία στα μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής. Οι έρευνες θα συνεχιστούν προς πάσα κατεύθυνση». Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλέξουν πέντε κάλυκες από το σημείο της συμπλοκής ενώ έλαβαν και καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραψαν το συμβάν.

Οσον αφορά τους συλληφθέντες, οι δύο από αυτούς έχουν «βαρύ» ποινικό παρελθόν. Ειδικότερα, ο ένας από αυτούς είχε συλληφθεί για μαστροπεία και συμμετοχή σε απαγωγές ιεροδούλων το 2006, ενώ ο άλλος συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία που είχε σχηματιστεί το 2015 για την υπόθεση εκβιασμών στην Ηλιούπολη. Ο τρίτος από τους συλληφθέντες φαίνεται πως δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων κακοποιών που συμμετείχαν στο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» συνεχίζονται με τις Αρχές να εξετάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, όπως παραδείγματος χάρη τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω στενών αλλά και τις μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, σε μία προσπάθεια να ταυτοποιήσουν τους «πιστολέρο». «Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν μπορούμε να ξέρουμε παραπάνω αν δεν τους ταυτοποιήσουμε. Πρόκειται για άτομα επικίνδυνα τα οποία δεν δίστασαν να πυροβολήσουν σε ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας», ανέφεραν χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis