Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:03 | 21/05/2015

Πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ που περιλαμβάνει και μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Μετά την ψήφισή του οι φυλακές άρχισαν να στέλνουν λίστες στους κατά τόπους εισαγγελείς και σταδιακά να αποφυλακίζουν τους κρατούμενους που είχαν εκτίσει όσο απαιτεί ο νόμος. Η ελευθερία όμως δεν είναι για όλους.

Οι αλλοδαποί κρατούμενοι, πολλοί από τους οποίους είχαν χαρτιά αλλά η ισχύς τους έληξε όσο ήταν στη φυλακή και δεν μπορούσαν προφανώς να τα ανανεώσουν, με το που πάτησαν το πόδι τους έξω από την πόρτα της φυλακής, συνελήφθησαν ξανά και βρίσκονται τώρα σε ακόμα χειρότερες συνθήκες είτε στα μπουντρούμια κάποιου ΑΤ είτε στα λεγόμενα "Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης" (ΤΔΛ).

Αυτό γίνεται γιατί οι αστυνομικοί διευθυντές των νομών που βρίσκονται οι φυλακές, ακολουθώντας "το γράμμα του νόμου", εκδίδουν αποφάσεις διοικητικής απέλασης, χαρακτηρίζοντας τους ανθρώπους αυτούς "επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη". Αφού είναι αλλοδαποί που καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν, είναι επικίνδυνοι.

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους κρατούμενους έχουν οικογένειες εδώ ή κινδυνεύουν άμεσα αν απελαθούν στη χώρα καταγωγής τους.

Η μόνη λύση γι'αυτούς είναι να βρουν με κάποιο μαγικό τρόπο λεφτά, να βρουν δικηγόρο και να προσπαθήσουν να ανατρέψουν τις διοικητικές απελάσεις δικαστικά. Αν τα καταφέρουν. Αν δεν τα καταφέρουν, θα παραμείνουν στα κρατητήρια μέχρι να απελαθούν.

Αυτό σημαίνει αποσυμφόρηση φυλακών για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αδειάζουμε τις φυλακές και γεμίζουμε τα κρατητήρια στα ΑΤ και στα ΤΔΛ. Αλλά βέβαια για κάποιους "αριστερούς" δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μπορεί να έχει πάρει την κυβέρνηση αλλά ακόμα δεν έχει πάρει το κράτος...

(το παραπάνω γράφτηκε με πληροφορίες από 3 πρώην φυλακισμένους και νυν κρατούμενους)

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis