Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:53 | 29/08/2016

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, όπου μόλις άρχισε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο «The killing of a sacred deer» (Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού) και πρωταγωνιστές τους Νικόλ Κίντμαν και Κόλιν Φάρελ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης συνεργάζεται με τον Βρετανό ηθοποιό Κόλιν Φάρελ μετά το πολυβραβευμένο «The lobster» ενώ η 49χρονη Αυστραλή, Νικόλ Κίντμαν, υποδύεται, σύμφωνα με το σενάριο που συνέγραψε ο Λάνθιμος με τον συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου, τη σύζυγό του.

 

 

Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται με τον Βρετανό ηθοποιό Κόλιν Φάρελ.

Τους σταρ του Λάνθιμου πλαισιώνουν οι Μπάρι Κέογκαν, Ράφι Κάσιντι, Σάνι Σούλτζιτς, Μπιλ Καμπ και η Αλίσια Σίλβερστοουν. Η υπόθεση της ταινίας είναι εμπνευσμένη από τραγωδία του Ευριπίδη και επικεντρώνεται στον Στίβεν (Κόλιν Φάρελ), χαρισματικό χειρουργό, και σε έναν έφηβο που επιδιώκει να τον εντάξει στην κατακερματισμένη του οικογένεια. Όταν οι πράξεις του νεαρού γίνονται δραματικά κυνικές, η ιδεατή ζωή του Στίβεν γκρεμίζεται, ωθώντας τον να πράξει μια αδιανόητη θυσία.

 

 

 

Αλίσια Σίλβερστοουν.

Όσον αφορά δημιουργίες του Λάνθιμου, αξίζει να θυμηθούμε πως, μεταξύ άλλων, η ταινία «The lobster»  απέσπασε πέρυσι το βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και προβλήθηκε φέτος με επιτυχία στην Αμερική, σημειώνοντας πολύ καλή πορεία στο αμερικάνικο box office, καταγράφοντας το καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς σε περιορισμένο κύκλωμα προβολής, ενώ ο «Κυνόδοντας» (2009) ταξίδεψε από τις Κάννες έως τα Όσκαρ διεκδικώντας το χρυσό αγαλματίδιο ξενόγλωσσης ταινίας.

 

naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis