Ξεκίνησε ο εφοδιασμός των αναρχικών με πέτρες και μάρμαρα σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια - ΦΩΤΟ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Ξεκίνησε ο εφοδιασμός των αναρχικών με πέτρες και μάρμαρα σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια - ΦΩΤΟ

Η φωτογραφία που παρουσιάζει το newpost επιβεβαιώνουν  τους φόβους των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την Κυριακή.

Πρόκειται για τον εντοπισμό τριών σάκων με πέτρες και μάρμαρα που βρέθηκαν σε πολυκατοικία επί της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια και επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν ως…πολεμοφόδια αναρχικών για τις επιθέσεις που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν από ταράτσες κατά των αστυνομικών.

 Παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλες πολυκατοικίες της περιοχής , με τους πολίτες να εκφράζουν την ανησυχία τους για τα όσα θα εξελιχθούν την Κυριακή.

Ξεκίνησε ο εφοδιασμός των αναρχικών με πέτρες και μάρμαρα σε πολυκατοικίες στα  Εξάρχεια - Ανησυχία για πολεμικό σκηνικό

Οι ταράτσες και η πλατεία Εξαρχείων

Αξιωματικοί της αστυνομίας κατά την διάρκεια των συσκέψεων που πραγματοποίησαν στο αρχηγείο της αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες, εκτίμησαν πως οι αναρχικοί θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν την πλατεία Εξαρχείων σε πολεμικό σκηνικό. Θεωρούν δε σίγουρο πως οι αστυνομικοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκτός τους αναρχικούς από εδάφους… και αυτούς από αέρος που θα στήσουν τα επιχειρησιακά τους στρατηγεία στις ταράτσες των πολυκατοικιών στην περιοχή.

Φραγμοί σε κυβερνητικά κτίρια και Αμερικανική Πρεσβεία

Στο πλαίσιο των μέτρων τάξης για πρώτη φορά φέτος, θα στηθούν αστυνομικοί φραγμοί έξω από κυβερνητικά κτίρια από όπου θα περάσει η πορεία.  Στόχος η αποτροπή επιθέσεων, αλλά και η απόπειρα κατάληψης τους. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 17 κλούβες των ΜΑΤ θα στηθούν  μπροστά και περιμετρικά της πρεσβείας των ΗΠΑ. Μάλιστα κατά μήκος της πορείας που θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα περάσει από την Ομόνοια και το Σύνταγμα, θα βρίσκονται εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ που θα πλαισιώνουν τους διαδηλωτές, με τους αστυνομικούς να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα «μπλοκ» των αντιεξουσιαστών.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων για την «46η Επέτειο του Πολυτεχνείου», στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 έως το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 θα τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και από τις 12:00 της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Του Μιχάλη Τεζάρη

newpost.gr