Η αρχή έγινε με τα περιβόητα τραπεζάκια που είχαν εγκατασταθεί τους τελευταίους μήνες σε κάθε όροφο του μεγάρου της Κατεχάκη έξω από τα ασανσέρ, με αστυφύλακες σε ρόλου... θυρωρού να ρωτάνε «πού πάτε; ποιον θα συναντήσετε;» και να κάνουν τη σχετική καταγραφή στα χαρτιά τους. Μία κίνηση του υπό παραίτηση πλέον Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις και στόχο είχε να ελεγχθεί ποιος συναντά ποιον (σ.σ. ιδίως οι διαπιστευμένοι αστυνομικοί συντάκτες), θαρρείς και εν έτει 2019 δεν υπάρχουν άλλοι τρόπο επικοινωνίας. 

[custom:google-ads]

Μαζί με τον κ. Ανδρικόπουλο, πάντως, αναμένεται να αποχωρήσει και μία πλειάδα αξιωματικών που ανήλθε στην ιεραρχία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται αξιωματικοί που δίκαια ανήλθαν στην πυραμίδα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά έχει έρθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου, αλλά και αξιωματικοί που ευνοήθηκαν από την πολιτική συγκυρία. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, το ερώτημα του ποιος θα είναι ο επόμενος Αρχηγός του Σώματος μοιάζει να έχει απαντηθεί, στο πρόσωπο του αντιστρατήγου Μιχάλη Καραμάλακη. Ο νυν υπαρχηγός της Αστυνομίας είναι από τους αξιωματικούς που ανήλθαν στην ιεραρχία παρότι καμία κομματική σχέση δεν είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χάρη στη δουλειά που επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια και ιδίως ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΥΠ: Οι αρμοδιότητές της περνούν στον πρωθυπουργό

Όσον αφορά στους υπόλοιπους αντιστράτηγους, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους τέσσερις θα είναι ζήτημα να «διασωθούν» δύο. Βέβαια, όλοι τους κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι τόσο απρόβλεπτος που δεν αποκλείεται να αντικατασταθούν όλοι. Να μην υπάρξουν πάντως τουλάχιστον δύο αλλαγές (συν μία του Αρχηγού) αποκλείεται. 

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φήμες ότι σχεδιάζεται βουτιά στην επετηρίδα των υποστρατήγων, τόσο για να ανανεωθεί το αστυνομικό προσωπικό όσο και για να ανέλθουν στην ιεραρχία αξιωματικοί που «πιστεύει» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ένας απ’ αυτούς θα έχει σίγουρα καταγωγή από... νησί (μεγάλο νήσι!) 

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι εκτός των κ.κ. Ανδρικόπουλου και Καραμαλάκη, τον βαθμό του αντιστράτηγου έχουν οι Ζαχαρούλα Τσιριγώτη (Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων), Χρήστος Δραγατάκης Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας), Ανδρέας Αποστολόπουλος (Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας) και Ανδρέας Δασκαλάκης (Προϊστάμενος του Επιτελείου). 

Πηγή:  reader.gr