Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 21/07/2017

To κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org

Άλλο μεταγωγή, άλλο απαγωγή...

Την Τρίτη 18/7 στην Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, έλαβε χώρα ένα απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε να επαναληφθεί.

Στις 7 η ώρα το πρωί ενώ ο συγκρατούμενος Μάριος Σεισίδης δεν είχε την παραμικρή ειδοποίηση για την επικείμενη μεταγωγή του, -όπως γίνεται συνήθως από το προηγούμενο βραδύ-, ενημερώθηκε από τον αρχιφύλακα της φυλακης πως έχει διορία 10 λεπτά να μαζέψει τα πράγματα του και να εξέλθει της ακτίνας. Ο συγκρατούμενος μας σαστισμένος από την έτσι κ αλλιώς βίαιη αφύπνιση του ανθρωποφυλακα που είχε εισέλθει στο κελί του, ανοίγοντας την πόρτα προκειμένου να εξέλθει απ’αυτό, ήρθε αντιμέτωπος με τη θέα περίπου δέκα ατόμων εκ των οποίων οι περισσότεροι φοράγανε πολιτικά ρούχα, φέρανε τσαντάκια και είχανε καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα τους με κουκούλες. Διαμαρτυρόμενος για την εικόνα αυτή που αντίκρισε και απαιτώντας κάποιο χρόνο προκειμένου να ετοιμάσει τα πράγματα του, αντιμετωπίστηκε με έλλειψη σεβασμού και με τρόπο που δεν αναλογεί σε κρατούμενο αλλά σε απαχθέντα. Ο συγκρατούμενος μας, παρόλο που του δόθηκε ελάχιστος χρόνος προκειμένου να ετοιμαστεί για την μεταγωγή ουδέποτε αρνήθηκε την πραγματοποίηση της και δεν υπήρξε η παραμικρή συμπεριφορά που να μπορεί να δικαιολογήσει την εικόνα αυτή. Η κουστωδία αστυνομικών κουκουλοφόρων χωρίς διακριτικά αλλά και το όλο ύφος του αρχιφύλακα είναι προφανές πως αποσκοπούσε στον προληπτικό τραμπουκισμό του συγκρατούμενου μας από την υπηρεσία.

Οι περισσότεροι από μας έχουμε δεχτεί την βία των μπάτσων κατά τη σύλληψη μας, βασανισμούς στα αστυνομικά τμήματα, προσβλητικές και ρατσιστικές συμπεριφορές... Ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε ξανά την είσοδο αστυνομικών στο εσωτερικό της φυλακης για κανένα λόγο, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται σε μια λογικη επίδειξη ισχύος.

Ας λάβει υπόψιν της η διεύθυνση, η εισαγγελέας της φυλακης αλλά και το υπουργείο, πως τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές και να είναι σίγουροι πως αν επαναληφθούν η αντίδραση μας δεν θα περιοριστεί στην καταγγελία τους.

Συντονιστικό Αγώνα

(φυλακές Κορυδαλλού)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis