Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 31/05/2015

Του Δημήτρη Μαλλά
[email protected]

Το «βαρύ πυροβολικό» τους στέλνουν στη «μάχη» των smartphones οι κορυφαίοι κατασκευαστές προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να διατίθενται στην αγορά τα κορυφαία μοντέλα για το 2015, τουλάχιστον όσον αφορά το «στρατόπεδο» του Android.

Η Samsung έχει ξεκινήσει τη διάθεση του Galaxy S6 από τα μέσα Απριλίου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δούμε στις βιτρίνες των ελληνικών καταστημάτων τις νέες «ναυαρχίδες» της LG, της Sony Mobile, της Huawei και της HTC, οι οποίες θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τους καταναλωτές ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλοι κατασκευαστές smart-phones που βασίζονται στο Google Android προτιμούν να ανακοινώνουν και να διαθέτουν στην αγορά τα κορυφαία μοντέλα του το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενδεχομένως και σε μία προσπάθεια να αποφύγουν την απευθείας σύγκριση με τα νέα iPhone, καθώς η Apple προτιμά να παρουσιάζει την πιο καινούρια έκδοση του δημοφιλούς smartphone της το φθινόπωρο.

Ξεκινά η «μάχη» των Android smartphones

Το αποτέλεσμα είναι όταν φθάσει το νέο iPhone, τα κορυφαία Android μοντέλα να έχουν ήδη ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο και οι τιμές τους να έχουν αρχίσει να μειώνονται και να είναι περισσότερο ανταγωνιστικά με αυτό τον τρόπο.

Τα νέα μοντέλα
Φέτος, τον χορό των ανακοινώσεων και της διάθεσης των νέων «ναυαρχίδων» ξεκίνησε η Samsung με τον κορεατικό κολοσσό να αλλάζει τα δεδομένα χάρη στην εντυπωσιακή από πλευράς σχεδιασμού έκδοση Edge του νέου Galaxy S6. Οι κυρτές άκρες του Galaxy S6 Edge το διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό και παρά την υψηλή τιμή της (σ.σ. ξεκινά από τα 899 ευρώ) το συγκεκριμένο μοντέλο φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της Samsung.

Οι υπόλοιποι γνωστοί κατασκευαστές προτίμησαν φέτος να αναβαθμίσουν τις «ναυαρχίδες» τους παρά να προχωρήσουν σε ριζικές σχεδιαστικές αλλαγές όπως έκανε η Samsung.

Το νέο G4 της LG, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις 4 Ιουνίου, είναι ουσιαστικά μία βελτιωμένη έκδοση του G3 με την οθόνη να είναι καλύτερη μεν αλλά να παραμένει στις 5,5 ίντσες, ενώ καινούργιος είναι και ο επεξεργαστής.

Σημαντική αλλαγή η επιλογή της LG το G4 να κυκλοφορήσει μόνο με σε έκδοση με 3 GΒ μνήμη και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 32 GB, όπως και η κάλυψη με δέρμα. Πάντως, η LG δεν «παίζει» φέτος με τη χαμηλότερη τιμή -όπως είχε κάνει με τα G2 και G3- και το G4 θα ξεκινά από τα 769 ευρώ, στα επίπεδα δηλαδή που κινείται και ο ανταγωνισμός.

Αντίθετα, η κινεζική Huawei συνεχίζει να έχει ως «όπλο» την τιμή και το Ρ8, το οποίο θα δούμε εντός του Μαΐου και θα κοστίζει 499 ευρώ. Τιμή σχετικά προσιτή για μία λεπτή συσκευή με οθόνη 5,2 ιντσών και οκταπύρηνο επεξεργαστή.

Από την πλευρά της η Sony Mobile, επίσης, προτίμησε να αναβαθμίσει απλώς τν «ναυαρχίδα» της και το νέο Xperia Z3+ έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή, καλύτερη οθόνη σε σχέση με τον προκάτοχό του και την κάμερα να έχει ανάλυση 20,7 megapixel, τη μεγαλύτερη σε αυτή την κατηγορία. Τέλος, το HTC One (M9) είναι απλώς μία βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης «ναυαρχίδας» (Μ8).

Έμφαση στην κάμερα
Μία διαπίστωση που υπάρχει είναι πως οι κατασκευαστές στο «στρατόπεδο» του Android φαίνεται να πιστεύουν ότι η οθόνη στο κορυφαίο μοντέλο τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 5,2 ίντσες με μόνη εξαίρεση την LG που είναι στις 5,5 ίντσες και ότι ο επεξεργαστής πρέπει να έχει πλέον 8 πυρήνες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορος.

Οι διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι μεγάλες και όλα δείχνουν ότι το βάρος έχει πέσει στην κάμερα με μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα των λήψεων. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι κατασκευαστές προτιμούν να προσέχουν περισσότερο άλλα χαρακτηριστικά και όχι τόσο την ανάλυση, καθώς βλέπουν ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για πράγματα όπως είναι η ποιότητα των νυχτερινών λήψεων.

http://www.imerisia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis