Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:03 | 20/01/2015

 

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης “τρέχει” την πολύκροτη υπόθεση για την εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απέστειλε ήδη κλήσεις στους πρώτους μάρτυρες.

Στην τελική της ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η υπόθεση που αφορά την άσκηση ποινικών διώξεων σε 16 πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου, 7 από τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή σε “εγκληματική οργάνωση”.

Όπως αναφέρει το "SDNA", ο ειδικός ανακριτής κατά της διαφθοράς, αφού μελέτησε τη δικογραφία, απέστειλε ήδη τις πρώτες κλήσεις για εξέταση μαρτύρων. Όταν ο κ. Ανδρεάδης ολοκληρώσει με τους μάρτυρες, σειρά θα πάρουν και οι 16 διωκόμενοι για να απολογηθούν και να τους απαγγελθούν κατηγορίες, αν κρίνει ο ανακριτής πως τα στοιχεία είναι επαρκή.

Τα ονόματα των κατηγορουμένων δεν επετράπη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέανα δοθούν στη δημοσιότητα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν πρόεδρο ΠΑΕ της Super League, τρία υψηλά ιστάμενα διοικητικά στελέχη της ΕΠΟ, ένα μεγαλοστέλεχος της ΕΠΟ και δύο μέλη της ΚΕΔ (που θήτευσαν στο επίδικο διάστημα).

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

α) Κακουργηματική και πλημμεληματική απάτη για τη χειραγώγηση αγώνων, κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση, κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα.
β) Απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης της δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και ηθική αυτουργία σε αυτή.
γ) Δωροδοκία - δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός.

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis