Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:13 | 13/09/2018

Ξεκινά την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Αθήνας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η δίκη για την δραματική υπόθεση δολοφονίας -τον Οκτώβριο του 2017- του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

[custom:google-ads]

Σε μία εγκληματική ενέργεια που έχει συσχετισθεί με την «υπόθεση Energa» και με σχέδιο δολοφονίας, το 2017, του επιχειρηματία Άρη Φλώρου που απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα με την αποφυλάκιση του κι ο οποίος θα είναι βασικός μάρτυρας στην δίκη αυτή.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν τέσσερις Αλβανοί (οι τρεις ως οργανωτές της επίθεσης, κι ο άλλος ως φυσικός αυτουργός), ενώ αναζητάται από την ΕΛ.ΑΣ. κι ένας ακόμη ομοεθνής τους, ίχνη του οποίου εντοπίσθηκαν σε ληστεία, τον περασμένο Ιούνιο, σε κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου.

Μάλιστα ο εν λόγω αλλοδαπός είχε αφήσει σημείωμα στην διάρκεια της ληστείας που υπέγραφε σαν «Ιπτάμενος Μαραντονα» κι υποστήριζε ότι δεν είναι αυτός ο «εκτελεστής» -όπως έγραφε χαρακτηριστικά- του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Ο άτυχος ποινικολόγος έπεσε νεκρός το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού από σφαίρα όπλου την διάρκεια επίσκεψης δύο Αλβανών που εμφανίσθηκαν ως υποψήφιοι πελάτες.

Παρόν στο αιματηρό συμβάν ήταν κι ένας συνεργάτης του Μιχ. Ζαφειρόπουλου τον οποίο οι δύο δράστες είχαν μεταφέρει σε άλλο δωμάτιο. Οι δύο δολοφόνοι του δικηγόρου φέρεται να εκτελούσαν εντολές τριών Αλβανών κακοποιών, κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού για αιματηρή επίθεση στο Μικρολίμανο το 2014 και για δολοφονίες ανυποψίαστων ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στόχος των δύο επισκεπτών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν να του ασκήσουν πίεση προκειμένου ο πελάτης του Άρης Φλώρος να δώσει στους Αλβανούς κρατουμένους , ποσό της τάξης των 5.000.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου» που υποστήριζαν ότι είχαν διεκπεραιώσει, σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο 62χρονος δικηγόρος τραυματίστηκε σοβαρά σε αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014. Ως αιτία της επίθεσης εναντίον του αναφέρεται ότι ήταν η αντίδραση του (ως εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας) στη ύπαρξη οικονομικού συμβιβασμού για να περιορισθούν οι δικαστικές συνέπειες για τον κ. Φλώρο για την υπόθεση Energa. Με τον επιχειρηματία ν αρνείται κάθε κατηγορία.

Για την απόπειρα εναντίον του κ Αντωνόπουλου ο κ Φλώρος καταδικάσθηκε –τον περασμένο Μάρτιο- σε ποινή κάθειρξης σε 13 χρόνια με αναστολή και οι δύο Αλβανοί δράστες (και μετέπειτα εντολείς της επίθεσης κατά Ζαφειρόπουλου) σε φυλακίσεις 22 και 23 ετών.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου μετά από αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων, από βαλλιστικό έλεγχο στο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί σε μεταγενέστερη επίθεση, στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα. όπως κι από άλλα στοιχεία…

Από τον δικαστικό φάκελο που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι οι δύο Αλβανοί φυσικοί αυτουργοί(σ.σ. είχαν κατηγορηθεί παλαιότερα για ληστείες απόπειρες βιασμών κλπ) στην διάρκεια της μοιραίας επίσκεψης στο γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου είχαν ζητήσει τον φάκελο της υπόθεσης Energa προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για την διεύθυνση της κατοικίας του. Κι αυτό προκειμένου να στοχευθούν συγγενείς του Άρη Φλώρου, οι οποίοι έχουν ζητήσει την «υπενοικίαση» από την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικής φρούρησης. Χωρίς ωστόσο να τους δοθεί.

Παράλληλα φαίνεται ν’ άσκησαν πίεση στον άτυχο δικηγόρο για να μεσολαβήσει ώστε ο Άρης Φλώρος να δώσει στους συνεργούς του τα «χρωστούμενα».

Όμως η υπόθεση Ζαφειρόπουλου φέρεται να έχει κι άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με αναφερόμενες παράνομες απαιτήσεις χρηματικών ποσών –της ταξης των δύο εκατ. ευρώ από δικηγόρους προκειμένου να μεσολαβήσουν στους Αλβανούς κακοποιούς ώστε να «αποσύρουν τις επιβαρυντικές καταθέσεις και να μην πιέζουν τον κ. Φλώρο». Σύμφωνα με πληροφορίες γι αυτή την υπόθεση γίνεται ανεξάρτητη αστυνομική έρευνα. Ακόμη φαίνεται να έχουν διαπιστωθεί ύποπτες διασυνδέσεις των Αλβανών ποινικών και με Έλληνες ποινικούς. Ακόμη οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου έχουν κατηγορηθεί για 3-4 αιματηρές επιθέσεις εντός των φυλακών Κορυδαλλού κατά δολοφονηθέντα –έναν χρόνο αργότερα «νονού της νύκτας», κατά εμπλεκομένου σε υπόθεση ναρκωτικών κι άλλες.

Ακόμη έχει εξετασθεί η τυχόν συμμετοχή τους στην επίθεση, εντός φυλακών, κατά του αναρχικού Νίκου Μαζιώτη. Ακόμη η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει σχέδιο των Αλβανών ποινικών για απόδραση από νοσοκομείο του Πειραιά όπου σχεδίαζαν να μεταφερθούν με επίκληση «ξαφνικό πρόβλημα υγείας».

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ

Πηγή:  tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis