Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 03/06/2016

Ξεκινά απο σήμερα η υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη Επαγγελματιών  οπλιτών στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα για μετατροπή της Εθνικής Φρουράς σε «ημιεπαγγελματικό στρατό.»

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν όσοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι 32 ετών έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, έχουν απολυτήριο δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσα από την ειδική ιστοσελίδα, που έχει δημιουργηθεί, τόσο για σκοπούς αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των στοιχείων, αλλά και για σκοπούς διαφάνειας.

Ο μηνιαίος μισθός θα είναι 1127 ευρώ και θα δίδεται και 13ος μισθός, ένας χρόνος δοκιμαστικός, με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι και 10 χρόνια, δικαίωμα φιλοδωρήματος, άδειες ανάπαυσης και ασθενείας, δωρεάν στρατιωτικές στολές και άλλα εφόδια, δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δωρεάν διακίνηση, και μια σειρά από επιπρόσθετα πλεονεκτήματα.

Μετά από την ταχύρρυθμη βασική εκπαίδευση 3 εβδομάδων θα απονεμηθεί στους συμβασιούχους ο βαθμός του δεκανέα, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο δύναται να τους αποδοθεί ο βαθμός του λοχία.

Το ΥΠΑΜ επεξεργάζεται τροποποιητικό νομοσχέδιο, ώστε σε επόμενες προκηρύξεις να μπορούν να υποβάλουν αίτηση και οι εθνοφρουροί, που υπηρετούν αυτή την στιγμή την στρατιωτική τους θητεία, αλλά και γυναίκες.

 

 

http://veteranos.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis