Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:34 | 01/05/2015
Με ελλείψεις σε προσωπικό ξεκινά η αντιπυρική περίοδο αφού δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα οι διαδικασίες πρόσληψης των 1.500 Συμβασιούχων Πυροσβεστώνκαθώς και οι διαδικασίες κάλυψης των 230 περίπου κενών στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
 
Επισημαίνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν διαβεβαίωσεις από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση καθώς και από τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρόπουλο στην αρμόδια τομεάρχη των ΑΝ.ΕΛ. κ. Ξουλίδου(βλέπε ΕΔΩ) ότι μια υπογραφή έμενε για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 1.500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών και ότι οι διαδικασίες για την κάλυψη των 230 κενών θέσεων των Π.Π.Υ ήταν θέμα 1-2 ημερών.
 
Δυστυχώς όμως μια εβδομάδα μετά  δεν έχουμε τίποτα νεότερο επί των δύο αυτών θεμάτων και παρ όλες τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει κάποιο κόλλημα, αυτό δεν καθησυχάζει καθόλου όλους τους ενδιαφερόμενους.  Βλέπετε υπάρχει "κακό"προηγούμενο και από εκεί πηγάζει όλη η δυσπιστία !!!
 
Ας ελπίσουμε ότι από την Δευτέρα θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες αυτές διότι όπως διαπιστώνουμε τα τελευταία 24ωρα η συχνότητα των δασικών πυρκαγιών διαρκώς μεγαλώνει και η Υπηρεσία θα πρέπει να είναι έτοιμη στο 100% τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και υλικοτεχνικά, για να τις αντιμετωπίσει.
 
Να επισημάνω εδώ ότι στον σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος της αντιπυρικής, συμπεριλαμβάνονται ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτής, οι 1.500 Συμβασιούχοι Πυροσβέστες αλλά και οι 4.000 Π.Π.Υ που όμως υπολείπονται αυτή τι στιγμή κατά 230 άτομα.
 
http://spyth.blogspot.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis