Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 23/07/2015

Στη Φρανκφούρτη θα βρεθούν αύριο Παρασκευή οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, προκειμένου να έχουν τις πρώτες  επαφές με στελέχη του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού στο πλαίσιο της νέας διαγνωστικής ανάλυσης για την κατάσταση των εγχώριων τραπεζών.

Οι επαφές αυτές ουσιαστικά θα προετοιμάσουν το έδαφος για τη διεξαγωγή των stress tests, τα οποία θα διαρκέσουν ένα δίμηνο.

Οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν να επιταχύνουν το stress tests προκειμένου να έχουν το γρηγορότερο την εικόνα των κεφαλαιακών αναγκών και να αποσαφηνίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί.

Ετσι, η αντιπρόεδρς του SSM, Sabine Lautenschlanger, θα ενημερώσει τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών για το πώς ο εποπτικός μηχανισμός βλέπει την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών καθώς και ποιες κατευθύνσεις θα δώσει για τη διενέργεια των stress tests.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την κεφαλαιακή ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχουν προβλεφθεί κεφάλαια 10 έως 25 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα stress test ξεκινούν τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Οκτώβριο με στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis