Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 18/07/2017

Παρενόχλησαν οι Τούρκοι το ελικόπτερο του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα δύο φορές σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε μια κλήση απο σταθμό αεροπορικού ελέγχου τη Τουρκίας. Ο Σταθμός αεροπορικού ελεγχου κάλεσε το ελικόπτερο τύπου Chinook, στο οποίο επέβαινε ο ΠτΔ, να αλλάξει πορεία καθώς "θα παραβίαζε τον Τουρκικό εναέριο χώρο". Το ελικόπτερο πέταγε σε ελληνικό εναέριο χώρο αναφέρουν οι πληροφορίες απο το ΓΕΕΘΑ. 

Αυτη ειναι η γνωστή τακτική της Τουρκίας. Στο ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, επέβαιναν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Τούρκοι προειδοποίησαν οτι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR ενώ κατευθυνόταν προ τα ακριτικά νησιά.

Αυτό δεν αρκούσε τους χειριστές των τουρκικών ραντάρ. Όταν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσέγγιζε τη Ρόδο για προσγείωση προειδοποίησαν ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο!

Επίσκεψη σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στις 10:30 στη Σύμη, όπου επισκέφτηκε το στρατόπεδο 549ΤΕ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο του Φαρμακονησίου όπου παρακάθισε σε γεύμα με το προσωπικό του.
Ακολούθως μετέβη στο Αγαθονήσι και αμέσως μετά αναχώρησε για τη Χίο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στα πληρώματα επιφυλακής Super Puma και το απόγευμα μετέβη στο διοικητήριο της 96 ΑΔΤΕ.

Σε πέντε παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο προέβησαν (και) σήμερα δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά F-16 ενώ δύο μεμονωμένα ελικόπτερα συμπλήρωσαν το... "καρέ" των παρεισάκτων από ανατολάς.

Να σημειώσουμε οτι χθες με την NAVTEX 710/17 η Τουρκία δέσμευσε περιοχή στην οποία συμπεριλαμβάνει και το σύμπλεγμα της Μεγίστης. Το σύμπλεγμα Καστελλόριζου ή Μεγίστης αποτελείται από 14 νησιά το ανατολικότερο από όλα και το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας. Η αγγελία αναφέρεται στην κλασική πλέον τουρκική τακτική, που χρησιμοποιεί συχνά στο Αιγαίο, για επιστημονική έρευνα με το ερευνητικό πλοίο ÇESME για το χρονικό διάστημα 22 - 25 Ιουλίου 2017

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis