Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:00 | 19/09/2015

Το φαινόμενο της αστυνομικής βίας και των πυροβολισμών για ψύλλου πήδημα από τις μονάδες της τάξης στις ΗΠΑ φαίνεται ότι παίρνει υπερβολικές διαστάσεις. Και αυτό γιατί οι μέχρι σήμερα στατιστικές κάνουν λόγο για 851 νεκρούς από πυρά αστυνομικών από την αρχή του έτους. 

 


Από τα αξιοσημείωτα της στατιστικής είναι ότι οι λιγότεροι από τους μισούς από αυτούς (συγκεκριμένα οι 402) έχουν αναφερθεί ότι κρατούσαν όπλο κατά την διάρκεια της σύγκρουσης. Ενώ τουλάχιστον 211 από αυτούς ήταν μαύροι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 25% των θυμάτων, όταν οι μαύροι αντιστοιχούν στο 12,6% του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 14 από τους νεκρούς ήταν ανήλικοι, μερικοί από αυτούς κάτω και από τα 15 έτη. Η Καλιφόρνια οδηγεί την κούρσα με 141 νεκρούς, ενώ δεν υπήρξε κανένας στην πολιτεία του Βέρμοντ.

Από την άλλη, μέσα στην χρονιά έχουν σκοτωθεί μόλις 26 αστυνομικοί, περίπου 26% λιγότεροι από την περσινή χρονιά. Κάτι που δείχνει με ανάγλυφο τρόπο ότι στον παιχνίδι (ή μάλλον τον αληθινό πόλεμο) «κλεφτών και αστυνόμων», η κρατική βία έχει πάντα το πάνω χέρι.

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis