Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 17/01/2021

Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία φωτογραφία των δύο ανήλικων αδελφών, που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη του μετρό, στην Ομόνοια.

Την εικόνα, από κάμερα ασφαλείας, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Πρόκειται για τη φωτογραφία που ήρθε στα χέρια των αστυνομικών αρχών και οδήγησε ουσιαστικά στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δύο ανηλίκων.

Τα δύο αδέλφια ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη και μέχρι τότε κρατούνται. Κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος του σταθμάρχη στο μετρό.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με διαθεσιμότητα και Ε.Δ.Ε. σε βάρος του Ειδικού Φρουρού που συνελήφθη


Το παρασκήνιο της σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟPEN, η αστυνομία ταυτοποίησε τoυς δύο ανήλικους μέσω του Facebook. Συγκεκριμένα, τα πρόσωπα των δύο αγοριών, ηλικίας 15 και 17 ετών, φαίνονταν καθαρά στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί αναζήτησαν τους λογαριασμούς αυτών και των φίλων τους στο facebook. Ετσι έγινε η ταυτοποίηση και η σύλληψή τους.

Καθοριστικές για το έργο της αστυνομίας ήταν και οι συνομιλίες ανάμεσα στη μητέρα των ανηλίκων και τον ειδικό φρουρό που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Οι συζητήσεις ήρθαν στο "φως" έπειτα από την άρση απορρήτου που έγινε στο τηλέφωνο της μητέρας, το οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χρησιμοποιούσαν και οι δύο ανήλικοι για να επικοινωνούν με τον αστυνομικό.
[custom:google-ads]
Δύο είναι οι συνομιλίες που φαίνεται να "καίνε" τους εμπλεκόμενους. Στη μία, η μητέρα των αγοριών ενημερώνει τον ειδικό φρουρό πως "κατέβηκαν" όλα τα μηνύματα των ανηλίκων από το facebook και το instagram, ενώ εκείνος της απαντά πως οι αρμόδιες Αρχές μπορούν και τώρα να τα εντοπίσουν. Στη δεύτερη επαφή, η γυναίκα ενημερώνει τον ειδικό φρουρό πως κάποιος παρακολουθεί το σπίτι τους, ενώ εκείνος της ζητά να σημειώσει τον αριθμό των πινακίδων ώστε "να δω αν είναι ασφαλίτες".


Ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα) αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους τα δύο παιδιά μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν και ζητούν συγγνώμη ωστόσο επιμένουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. Ο συνήγορος του ειδικού φρουρού δήλωσε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.


Πηγή: enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis