Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:19 | 14/01/2021

Την κατάθεσή του στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση του ξυλοδαρμού του έδωσε ο σταθμάρχης του μετρό που δέχθηκε τη βίαιη επίθεση χθες μέσα στον σταθμό της Ομόνοιας στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε στους αστυνομικούς οι δύο νεαροί ήταν ηλικίας από 17 έως 23 ετών, μιλούσαν καλά ελληνικά και όπως ξεκαθάρισε θυμάται πολύ καλά τα πρόσωπά τους και αν χρειαστεί μπορεί να τους αναγνωρίσει.

Ο υπάλληλος του μετρό περιέγραψε πώς ξεκίνησε η επίθεση των δύο νεαρών όταν τους είδε μέσα στο συρμό να μην φορούν μάσκες και ο ένας από τους δύο να έχει και τα πόδια του πάνω στο κάθισμα.

«Τους είπα να φορέσουν τη μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια από το κάθισμα. Εκείνοι με έβρισαν, αντέδρασαν πολύ άσχημα και ταυτόχρονα το τρένο έφτανε στον σταθμό. Κατέβηκα και οι δύο νεαροί με ακολούθησαν» είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την κατάθεση του υπαλλήλου, οι νεαροί τον χτύπησαν αρχικά πισώπλατα, τον έριξαν στο δάπεδο και συνέχισαν να τον χτυπούν βάναυσα και χωρίς έλεος.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα άτομα αυτά με κάποιο τρόπο έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν και έχουν ξεκινήσει την έρευνα για να διαπιστώσουν αν είναι σεσημασμένοι.

Έχουν στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν και υλικό από κάμερες εξωτερικά του σταθμού.

«Θα συλληφθούν»

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο πήρε θέση για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη από αρνητές της μάσκας στο μετρό Ομονοίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι δράστες της επίθεσης στον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ θα συλληφθούν.

«Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis