Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 13/02/2020

Στο σπίτι του, προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ που υπέστη, βρίσκεται ο 17χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια σε σχολείο του Βύρωνα όταν επιχείρησε να προστατέψει την αδερφή του που έπεφτε συστηματικά θύμα bullying.

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο ανήλικος ξυλοκοπήθηκε από ομάδα 17 ατόμων με αποτέλεσμα μετά το περιστατικό να διακομισθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. «Mε χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν», είχε δηλώσει ο 17χρονος μετά το συμβάν.

Μπροστά στους καθηγητές ο ξυλοδαρμός του 17χρονου στο Βύρωνα

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι τα όσα είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου. Αναλυτικότερα, ο Γιάννης Καλαϊτζίδης τόνισε πως το παιδί χτυπήθηκε ακόμη και με αιχμηρά αντικείμενα με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει το αριστερό του μάτι. «Οι γονείς θέλουν να αποδοθούν ευθύνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.

Οπως υπογράμμισε στη συνέχεια η ομάδα των ατόμων (σύμφωνα με πληροφορίες στην πλειοψηφία τους είναι μαθητές Γ' γυμνασίου) που ξυλοκόπησαν τον 17χρονο του είχαν στήσει ενέδρα, ενώ αυτό που προκαλεί σοκ είναι ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των καθηγητών.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το περιστατικό είναι ένα από τα ελάχιστα συμβάντα βίαιης συμπεριφοράς μεταξύ μαθητών στη μακροχρόνια λειτουργία του σχολείου, το οποίο προκαλεί συναισθήματα θλίψης και ανησυχίας.

Κεραμέως: Αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία

Για το περιστατικό στον Βύρωνα τοποθετήθηκε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός αρχικά γνωστοποιήσε ότι «αναφορικά με την επίθεση εναντίον μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα».

Η Νίκη Κεραμέως στη συνέχεια διεμήνυσε ότι «οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος».

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίδομα γέννησης: Πώς θα χορηγείται με διαδικασίες εξπρές - Τι πρέπει να προσέξετε


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis