Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:05 | 16/01/2015

 

Μακάρι , αυτά που θα διαβάσετε να μην ευσταθούν.
 
Όταν η Ελλάδα μπήκε στην ζώνη του ευρώ, η πραγματική ισοτιμία σύμφωνα με πολλούς οικονομικούς αναλυτές που δεν διαψεύστηκαν,  ήταν  1 ευρώ = 200 δρχ. Η Ελλάδα τελικά όπως ενθυμόμαστε μπήκε στην ζώνη του ευρώ με ισοτιμία 1 ευρώ= 340,75 δρχ.
 
Τι σημαίνει αυτό ;;;
 
Ότι, από την πρώτη στιγμή, αφαιρέθηκε σχεδόν  η μισή αγοραστική αξία των Ελλήνων (ο μισός τους Πλούτος), αυξήθηκε στο διπλάσιο περίπου η τιμή κάθε εισαγόμενου είδους  με τιμές ευρώ στην Ελλάδα, τα Ελληνικά προϊόντα βαθμιαία έπαψαν να είναι ανταγωνιστικά, διαμορφώθηκε το περιβάλλον για πρωτοφανής οικονομική διείσδυση στο οικονομικό τοπίο χώρας  που οδήγησε ή επίσπευσε αναπόφευκτα των δανεισμό μας  κ.α
 
Που πήγε αυτός  ο πλούτος των Ελλήνων λοιπόν  ;;
Μήπως θα πρέπει να ξαναμπούμε στην ζώνη του Ευρώ (ετεροχρονισμένα) με την πραγματική ισοτιμία … που ίσχυε  τότε; Ήταν  Οικονομικό  έγκλημα ασύλληπτων διαστάσεων  η προϋπόθεση αυτή;;
 
ΝΑΙ  κύριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι «φταίτε» περισσότερο από εμάς … για εμάς.
 
{ Η Βιωσιμότητα του χρέους }
 
‘Όλο το πρόβλημα εστιάζεται στο χρέος μας σαν χώρα και όλο το θέμα του χρέους εστιάζεται  στο κατά πόσο είναι βιώσιμο – διαχειρίσιμο  ή όχι .
 
Εδώ τίθεται ένα τεράστιο ερώτημα.
 
Εάν καταφέρνουμε να «εξυπηρετούμε το χρέος», αλλά παράλληλα να υπάρχουν (όπως υπάρχουν) 6 εκατομμύρια συμπολίτες μας από τα 10 εκατ, κάτω από τα όρια ή κοντά στα όρια της φτώχειας (σύμφωνα με την πρόσφατη Έκθεση – σοκ της Κομισιόν για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης ) θα θεωρείται το
χρέος βιώσιμο;;
 
Φυσικά και όχι. Η ανθρώπινη ζωή  και αξιοπρέπεια, δεν μπαίνουν σε ζυγαριές. Εκ του αποτελέσματος – κύριοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση – αποδείχθηκε ότι καταστήσατε το χρέος της Ελλάδας  ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ.
 
Δεν υπολογίσατε όμως ότι το μη βιώσιμο χρέος είναι ένα ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ, αφού τηρεί πλέον τις τρεις  προϋποθέσεις :
 
1-ΠΡΟΈΚΥΨΕ από όρους υπερβολικούς, ληστρικούς, όντας το προϊόν  μιας λεοντείου συμφωνίας.
 
2-ΕΙΣΑΓΕΙ υψηλά επιτόκια, μικρούς χρόνους αποπληρωμής και γενικά όρους με δυσμενέστατες επιπτώσεις στο δανειζόμενο κράτος, μέσω Μνημονίων
 
3-Έχει φτωχοποιήσει  αποδεδειγμένα ( πολύ πριν αποπληρωθεί ) το μεγαλύτερο μέρος του λαού.
 
 
Η « συγχώρεση »  του  χρέους αυτού φαίνεται μονόδρομος ΚΥΡΙΟΙ. Δεν  θα παραβιάσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, αφού ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΊΑ από κάτι τέτοιο, δεν  θα έθετε  υπό
αμφισβήτηση τη συνταγματικότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η οποία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την αιτιολογία ότι τα δάνεια θα πρέπει να επιστρέφονται σε ένα ”κατάλληλο περιθώριο”». Αντιθέτως  θα την διασφάλιζε, αφού το αδιέξοδο των όσων έως τώρα  έχουν δρομολογηθεί, είναι δεδομένο και τουλάχιστον, συνιστά, μακρά περίοδο « αδυναμίας επίλυσης » τους θέματος από πλευρά της Ε.Ε, δεδομένο που την «απειλεί».
 
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μας δεχτήκανε  (εις γνώση τους ) με πλαστά οικονομικά στοιχεία, όπως παραδέχτηκαν δημόσια. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;
 
{ Τι δείχνει η παγίδα του διλήμματος μνημονιακά ή όχι }
 
Το δίλημμα αυτό είναι για την Ελληνική πραγματικότητα η μεγαλύτερη ΠΛΑΝΗ του αιώνα.
 
ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ !!
 
Όταν  ΚΥΡΙΟΙ  η τελική επιλογή που  μας δίνετε, συνίσταται  έντεχνα σε δύο δρόμους που αποτελούν ( και οι δύο ) Γολγοθά, τότε …. πέφτουν οι μάσκες.
 
Έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο δημιουργίας της πατρίδα μας ως « οικονομικής αποικίας» και δεν ενδιαφέρει πλέον ( τους δανειστές μας ), ποιοι θα είναι οι διαχειριστές της και ποιο θα είναι το μέλλον της.
 
Γιαυτό δηλώνουν εκ του ασφαλούς ότι, οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν ότι και να βγάλει η κάλπη , η τυχόν έξοδο  της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συνιστά
πλέον ( όπως το 2011 ) συστημικό πρόβλημα  για την Ε.Ε, γιαυτό  σύμφωνα με το Bloomberg, η Φρανκφούρτη διαμηνύει «την πρόθεσή της να αποσύρει χρηματοδότηση 30 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, ακόμη και αν η χώρα εισέλθει σε μία κρίση που τελικά θα την οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ», γιαυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απειλεί τις ελληνικές τράπεζες με διακοπή της χρηματοδότησής τους και ταυτόχρονα ελπίζει να μην το πράξει κ.α.
ΔΕΝ  τους συμφέρει πλέον, να « μεριμνούν » για μια « στημένη λεμονόκουπα » , και έχοντάς μας φέρει σε μια θέση  (μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα), απλά, θέλουν να ολοκληρώσουν το    « τέλειο έγκλημα » , να μας αναγκάσουν να κάνουμε αυτό που  έχουν δρομολογήσει … ως τελική φάση του σχεδίου τους, να φύγουμε εμείς.
 
Η μόνη τους μέριμνα η μόνη τους αγωνία ( όσων επιμένουν ) θα είναι να διατηρήσουν τα τμήματα της « αποικίας που ελέγχουν ».
 
ΟΧΙ κύριοι δεν πέφτουμε στην παγίδα.
 
Αλλά  και η ίδια η ζώνη του ευρώ, είναι ένα πιόνι σε μια παγκόσμια σκακιέρα συμφερόντων που είναι γνώστη με τον όρο παγκοσμιοποίηση.
 
Το σχέδιο  λοιπόν  , προδόθηκε, από την βουλιμία τους για « κυρίαρχη οικονομική εξουσία » σε επίπεδο Ε.Ε … διάσταση που θα οδηγήσει στην διάσπασή της … σε βόρειους και νότιους .
 
Το μόνο που θα καταφέρουν όμως, είναι να ξυπνήσουν τις δυνάμεις της  κοινωνικής αλληλεγγύης , του πνεύματος, να ξυπνήσουν τα ιδανικά και της αρχές μιας «φυλής» που  «έρχεται » από τα βάθη των αιώνων … μιας «φυλής » που της χρωστάνε πολλά περισσότερα και που ακούει στο ‘ όνομα ’ Ελληνική.
 
Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενώσουν τις θετικότερες Πολιτικές δυνάμεις της πατρίδα μας ( όταν αργά ή γρήγορο ) καταλάβουν τι έχει συμβεί.
 
Το μόνο που θα καταφέρουν είναι η ΕΛΛΑΔΑ να αποτελέσει την  αιτία για την αλλαγή της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης.
 
Τότε θα καταλάβουν  κάποιοι ότι … έπεσαν στην ίδια τους την παγίδα.
 
ο κύβος ερρίφθη !!!
 
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis