Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:16 | 23/04/2017

Στο Μικρό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης εκδικάζεται την ερχόμενη Τετάρτη 26 Απριλίου, σε δεύτερο υπόθεση, η υπόθεση του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και τον Μανόλη Σταυρουλάκη, που είχε σημειωθεί το βράδυ της γιορτής του Κλήδονα τον Ιούνιο του 2012.

Για μία ακόμη φορά στις δικαστικές αίθουσες ξυπνούν μνήμες από την υπόθεση του διπλού φονικού που συντάραξε την τοπική κοινωνία του Προφήτη Ηλία και συγκλόνισε ολόκληρη την Κρήτη.

Στο εδώλιο θα βρεθούν ο βασικός κατηγορούμενος, ο 57χρονος σήμερα κρεοπώλης που εκτίει την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε, καθώς και ο αδελφός του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννη Ξυδάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν βρίσκεται στη φυλακή, αφού πρωτόδικα είχε αποφασισθεί η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 57χρονος κρεοπώλης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και άλλων 8 ετών για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη, του άτυχου 64χρονου που είχε βρεθεί τη λάθος στιγμή στον λάθος τόπο.

Για μία ακόμη φορά στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας θα εξεταστούν δεκάδες μάρτυρες, εμπειρογνώμονες και ιατροδικαστές, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων αδελφών είχαν ζητήσει να διεξαχθεί η δίκη εκτός Κρήτης, από τον φόβο των αντεκδικήσεων, ωστόσο το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό.

Το χρονικό του διπλού φονικού

Τον Ιούνιο του 2012, κι ενώ στον Προφήτη Ηλία βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, ο Πρίαμος Ξυδάκης μετέβη στο κρεοπωλείο του κατηγορούμενου, προκειμένου να ζητήσει το λόγο για ένα επεισόδιο που είχε προκαλέσει ο 17χρονος τότε γιος του, στη διάρκεια του γλεντιού.

Ο κρεοπώλης κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, πυροβόλησε και σκότωσε τον Ξυδάκη ενώ μία από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μανόλη Σταυρουλάκη που βρισκόταν στο απέναντι καφενείο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis