Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:21 | 26/05/2019

Mπορεί το Υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει πως η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαδικά, ωστόσο δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα παράξενα και περίεργα των εκλογών 2019.

Συγκεκριμένα μερικά περιστατικά την ώρα της κάλπης, άλλα αστεία και άλλα στενάχωρα, έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την απορία και την περιέργεια του κόσμου.

Σε ορισμένα εκλογικά κέντρα δεν έλειψαν οι τραυματισμοί, οι τσακωμοί αλλά και οι απρόσμενες, θεαματικές εμφανίσεις ψηφοφόρων.

Μάλιστα υπήρξε και συμβάν όπου viral έγινε η ίδια η εκλογική διαδικασία καθώς οι ψηφοφόροι ψήφισαν σε… παράγκα.

Ας δούμε αναλυτικά όλα τα viral και τα περίεργα των Εκλογών 2019:

Εκλογική διαδικασία σε παράγκα στην Κυλλήνη

Στην Κυλλήνη οι κάτοικοι δεν ψήφισαν σε κάποιο σχολείο, αλλά σε παράγκα.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό σχολείο που είχε επιλεγεί για εκλογικό κέντρο, κρίθηκε ακατάλληλο και έτσι στήθηκε μία… παράγκα, για να πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία.

Ο λόγος που το σχολείο κρίθηκε ακατάλληλο είναι επειδή το κτίριο είχε ρωγμές στο εσωτερικό του – αποτέλεσμα της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρουσιάζεται στην περιοχή.

Ετσι ο δικαστικός αντιπρόσωπος κίνησε διαδικασίες ώστε να βρεθεί λύση για να διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία.

Το συμβάν αυτό συνέβη στο Σταφιδόκαμπο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το πρόχειρο «εκλογικό κέντρο» στήθηκε στο αίθριο του δημοτικού σχολείου.

Θεαματική είσοδο με… άλογα στο Ναύπλιο

Δύο φίλοι επέλεξαν να πάνε στην κάλπη με τα αγαπημένα τους άλογα, θέλοντας να δείξουν την αγάπη του στα τετράποδα περήφανα ζώα καθώς η καθημερινότητα τους, σχετίζεται με αυτά.

Ο αγρότης Αριστείδης Τσιρίκος μαζί με το φίλο του Άγγελο Χουντάλα από το Ναύπλιο, όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr,  άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα Λευκακίων, προσερχόμενοι έφιπποι στην εκλογική διαδικασία, προξενώντας έκπληξη στους άλλους ψηφοφόρους.

Μέλος της εφορευτικής θήλασε και άλλαξε το μωρό μέσα στο εκλογικό

Μία απίστευτη καταγγελία έκανε στον «αέρα» του Ράδιο Κρήτη, ένας άνδρας από περιοχή του Λασιθίου.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο άνδρας με τη σύζυγό του, έχουν τρία ανήλικα παιδιά όπου το μικρότερο είναι 7 μηνών.

Η γυναίκα, όπως κατήγγειλε ο σύζυγός της, είναι αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής, και ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν την άφησε να φύγει, παρά την έκκλησή της, με αποτέλεσμα να μείνει για να εκτελέσει τα καθήκοντά της, μαζί με το μωρό το οποίο… θηλάζει.

Ο ακροατής σε έξαλλη κατάσταση έκανε λόγο για απαράδεκτη στάση του δικαστικού αντιπροσώπου, που ανάγκασε τη γυναίκα του να θηλάζει και να αλλάζει το μωρό μέσα στο εκλογικό τμήμα.

Άγριο ξύλο σε εκλογικό κέντρο στην Ηγουμενίτσα

Πήγαν να ψηφίσουν, αλλά τελικά πιάστηκαν στα χέρια.

Συγκεκριμένα ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος πιάστηκε στα χέρια με τον πατέρα άλλου υποψηφίου, στην περιοχή Νέα Σελεύκεια στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro-news.gr, οι δύο άνδρες λογομάχησαν και αμέσως μετά συνεπλάκησαν.

Ο ένας από τους δύο άνδρες υποστηρίζει ότι ο άλλος έπεσε πάνω του με το μηχανάκι και τον τραυμάτισε.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και του έγιναν ράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβληθούν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

Ηθελαν να μπουν παρέα στο παραβάν

Τα αίματα άναψαν και στο εκλογικό κέντρο του Ηρακλείου, όταν ένας 90χρονος πήγε να ψηφίσει συνοδεία του γιου του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο γιος επέμεινε να συνοδεύσει τον πατέρα του και μέσα στο παραβάν, επικαλούμενος προβλήματα υγείας του υπερήλικα.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος του απάντησε ότι κάτι τέτοιο το απαγορεύει ο νόμος και ότι όλοι μπαίνουν μόνοι μέσα στο παραβάν.

Η ένταση δεν άργησε να έρθει, η μία κουβέντα έφερε την άλλη και ο γιος του υπερήλικα, σύμφωνα πάντα με αυτόπτες μάρτυρες, έπιασε τον δικαστικό αντιπρόσωπο από το πουκάμισο.

Ευτυχώς, χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, αλλά και του αστυνομικού που είχε υπηρεσία στο εκλογικό κέντρο, το επεισόδιο έληξε χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πήγαν να ψηφίσουν με τα… γαμπριάτικα

Μπορεί σήμερα να ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησία σήμερα, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε από το να πάνε να ψηφίσουν.

Η Δήμητρα και ο Κώστας ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το πρωί της Κυριακής στο Φαραί της Αχαΐας και μετά πήγαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Φορώντας η μεν Δήμητρα το νυφικό της και ο Κώστας το γαμπριάτικο κουστούμι του, το ζευγάρι όπως ήταν φυσικό τράβηξε τα βλέμματα του κόσμου.

Το ζευγάρι έγινε viral και μάλιστα φωτογραφήθηκε με τα γαμπριάτικα την ώρα που έριχναν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Ψηφοφόρος ετών 103

Μία από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρος -αν όχι η μεγαλύτερη- προσήλθε στην κάλπη στα Ιωάννινα. Ο ΄΄ΟΓΟς ΓΙΑ ΤΗΝ  Ιουλία Κατσαδήμα, η οποία  στα… 103 της χρόνια, πήγε να ψηφίσει, θεωρώντας πως έχει διπλή υποχρέωση πρώτον για την πόλη που έζησε και μετά για τη μνήμη του συζύγου της, ο οποίος υπήρξε Δήμαρχος στα Ιωάννινα, όπως αναφέρει το epiruspost.gr.

[custom:google-ads]

Ενταση σε εκλογικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο μία γυναίκα

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε εκλογικό τμήμα, στην περιοχή της Ανάληψης, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, δικαστική αντιπρόσωπος είχε λεκτική αντιπαράθεση με μία γυναίκα που είχε κληθεί για εφορευτική επιτροπή και βρέθηκε στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, μαζί με τον σύζυγό της.

Η γυναίκα επικαλέστηκε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την μετέφερε σε νοσοκομείο της πόλης με τη συνοδεία αστυνομίας.

Ξεχορτάριασαν το εκλογικό κέντρο πριν φτάσει ο Τσίπρας

Τον περιβάλλοντα χώρου του σχολείου στην Κυψέλη όπου ψήφισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισαν να περιποιηθούν εργαζόμενοι του δήμου.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ κατέγραψε το περιστατικό δείχνοντας μια δημοτική υπάλληλο του τομέα Καθαριότητας να ξεχορταριάζει το χώρο μπροστά από το εκλογικό κέντρο.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 172ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Σκοπέλου και Γιαννιτσών) στην Κυψέλη.

Ο Βασίλης Κικίλιας «έριχνε ένα κεφάλι» στο… παραβάν

Στα Κάτω Πετράλωνα μαζί με την Τζένη Μπαλατσινού ψήφισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην μπασκετμπολίστας, μπήκε στο παραβάν, αλλά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες λόγω ύψους… εξείχε το κεφάλι του

Φυσικά ψήφισε, αλλά έβγαλε και μία φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram, γράφοντας: «Και μετά σου λέει ότι η ψήφος είναι μυστική! Καλό βόλι σε όλους και καλά αποτελέσματα».

Πηγή: tovima.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis