Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:04 | 05/02/2015

Εικόνες “Αγανακτισμένων” του 2011 θύμιζε απόψε το Σύνταγμα, όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα “Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε”, μετά από κάλεσμα που έγινε αυθόρμητα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους απολυμένοι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι πρόσφατα ξανακέρδισαν τις θέσεις τους, και οι απολυμένοι της ΕΡΤ, άρχισαν να συρρέουν από τις 6 το απόγευμα μπροστά από τη Βουλή. Ιδιαίτερα πυκνό ήταν το πλήθος μπροστά από τον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου πρόσφατα απομακρύνθηκαν τα κάγκελα και πολλά ήταν τα παιδιά με τους γονείς τους που παρατηρούσαν τους τσολιάδες.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια σχολίαζαν οι παρευρισκόμενοι την απόλυτη απουσία της αστυνομίας, συγκρίνοντας με παλιότερες συγκεντρώσεις.

Αντίστοιχη εκδήλωση συμπαράστασης προς την κυβέρνηση έλαβε χώρα και στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον Λευκό Πύργο, με εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας να δίνουν το "παρών.

"Η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα. Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται πλέον στον ELA. Δεν θα δεχθούμε τον νέο εκβιασμό. Δεν θα δεχθούμε την επιστροφή του μνημονίου. Δε θα δεχθούμε την διάλυση της κοινωνίας και την συνέχιση της καταστροφής για τη χώρα μας", επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα της συγκέντρωσης που έγινε μέσω Facebook.

Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό που έγραφε: "Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω". Για τις 16 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί νέα κινητοποίηση, πάλι στο Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί το ελληνικό χρέος.

Όμως συγκεντρώσεις είχαμε και σε αρκετές ακόμα πόλεις της Ελλάδας.

Στο Ηράκλειο, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας. “Δεν θα δεχθούμε τον νέο εκβιασμό. Δεν θα δεχθούμε την επιστροφή του μνημονίου. Δεν θα δεχθούμε την διάλυση της κοινωνίας και την συνέχιση της καταστροφής για τη χώρα μας. Στηρίζουμε την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την παρουσία μας στους δρόμους! Είμαστε το ισχυρότερο χαρτί”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική πρόσκληση την οποία απηύθυναν οι οργανωτές.

Στα Χανιά, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, ενώ στην Πάτρα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Γεωργίου.

Πηγή:news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis