Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:12 | 19/05/2017

Αυτό το τριήμερο 20, 21 και 22 Μαΐου 2017, οι υποψήφιοι συνάδελφοι Ανθυπαστυνόμοι θα συμμετέχουν στις προαγωγικές εξετάσεις για την εισαγωγή περίπου εξήντα τριών (63) συναδέλφων στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (ΤΕΜΑ) της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Αστυνομίας, προκειμένου να ενταχθούν στην κατηγορία των αξιωματικών του Ν.δ.649/1970.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και τη Βέροια, για τους συναδέλφους που προέρχονται από τη νότια και βόρεια Ελλάδα, αντίστοιχα.

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (Ε.Κ.Α.) Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της συναδελφικής συνεργασίας αλληλεγγύης και βασισμένο στις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος ενημερώνει, υπεύθυνα και έγκαιρα, όλους τους συναδέλφους – υποψήφιους Ανθυπαστυνόμους με κάθε λεπτομέρεια, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την επιτυχή συμμετοχή τους στις ανωτέρω εξετάσεις, αλλά και σας γνωστοποιεί κάποιες βασικές αρχές, προκειμένου να είστε στους επιτυχόντες των εξετάσεων. Επίσης, αυτές οι οδηγίες είναι χρήσιμες και για τους συναδέλφους που θα δώσουν, σύντομα, κατατακτήριες εξετάσεις για τη Σχολή Αξιωματικών, αλλά και τους Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες και Αρχιφύλακες, οι οποίοι σε λίγους μήνες θα εξεταστούν στις προαγωγικές εξετάσεις Αρχιφυλάκων.

Οι οδηγίες δίνονται από έμπειρους αστυνομικούς του Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης.,με πολυετή εμπειρία που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν με επιτυχία, σε όλων των ειδών εξετάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (Αρχιφυλάκων, Ανθυπαστυνόμων, ΤΕΜΑ, κατατακτήριες Σχολής Αξιωματικών).

Α) ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ:

– Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας.

– Να φέρετε τουλάχιστον δύο (2) ή καλύτερα τρεις (3) μπλε στυλό.

– Ένα ρολόι και ένα μπουκαλάκι νερό είναι απαραίτητοι σύμμαχοι για όλους.

– Οι υπηρετούντες σε ειδικές Υπηρεσίες ασφαλείας θα δώσουν εξετάσεις με ευπρεπή πολιτική περιβολή και θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με υπηρεσιακό σημείωμα, υπογεγραμμένο από το Διευθυντή της Υπηρεσίας τους, και όχι από το Διοικητή ή Τμηματάρχη του Τμήματος που υπηρετούν.

– Τα Φύλλα Πορείας παραδίδονται στη Σχολή την Παρασκευή 19-05-2017, όπου και ανήκετε μέχρι το πέρας των εξετάσεων.

– Η διάρκεια της εξέτασης είναι δύο (2) ώρες το κάθε μάθημα.

– Για τη διενέργεια των εξετάσεων εφαρμόζεται το π.δ. 82/2006. Ειδικότερα, στα τέσσερα (4) βασικά μαθήματα, αλλά και στις ξένες γλώσσες υπάρχουν τρεις (3) βαθμολογητές. Απλά, στις ξένες γλώσσες προσμετράτε μόνο ο βαθμός πάνω από τη βάση, δηλαδή το 10.

Έτσι στα τέσσερα (4) βασικά μαθήματα το άριστα για το καθένα είναι 60 (20+20+20=60), οπότε το άριστα είναι 240, στο οποίο υπολογίζεται και η βαθμολογία από την ξένη γλώσσα, π.χ. εάν γράψετε αγγλικά 14,15 και 15, θα πάρετε και άλλες 4+5+5=14 μονάδες.

Β) ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΜΑ:

– Το ΤΕΜΑ έχει διάρκεια τεσσάρων (4) μηνών και βάσει του άρθρου 25 του Ν. 4058/2012, υπάγεται στην Ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

– Στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται επτά (7) βασικά μαθήματα με βαθμό που αποτελούνται από δεκαπέντε (15) μαθήματα, καθώς και εννέα (9) μαθήματα χωρίς βαθμό.

– Για τη λειτουργία της σχολής μπορείτε να δείτε τις διατάξεις του π.δ. 190/1996 που ορίζει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εκπαίδευση και κάθε λεπτομέρεια.

– Όσοι εισαχθούν στη Σχολή μετατίθενται με έκτακτη μετάθεση, βάσει του άρθρου 17 του π.δ. 100/2003, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωση στην Αθήνα (Αμυγδαλέζα) ή στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης Β. Ελλάδας στο Πανόραμα Βέροιας, και μετά την μετεκπαίδευση αποσπούνται, αδαπάνως για το δημόσιο, στις Υπηρεσίες που ανήκαν πριν την εισαγωγή τους (εκτός εάν επιθυμούν παραμένουν στις Υπηρεσίες της Αττικής και της Α.δ Ημαθίας, αντίστοιχα).

– Μαθήματα γίνονται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες όχι.

– Για την εισαγωγή στο ΤΕΜΑ δείτε και το άρθρο 7 του Ν. 3686/2008 (Βαθμολόγιο), με το οποίο μειώθηκε το όριο ηλικίας των υποψηφίων στα 32 έτη και ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου τα τρία (3) έτη, μέχρι το Δεκέμβριο του έτους των εξετάσεων.

– Η διαταγή βγαίνει τον Αύγουστο που ορίζει τις λεπτομέρειες εισαγωγής.

– Οι συνολικά οργανικές θέσεις των αξιωματικών ΤΕΜΑ του Ν.δ 649/1970 είναι:

355 Υ/Β και Υ/Α

118 Α/Β

46 Α/Α

10 Α/Υ,

Δηλαδή συνολικά 529 αξιωματικοί.

Σίγουρα πρέπει να αυξηθούν οι υπάρχουσες οργανικές θέσεις του ΤΕΜΑ, γιατί είναι πολύ λίγες και σίγουρα η κατηγορία αυτή μόνο οφέλη προσφέρει στην Αστυνομία και εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (μικρής διάρκειας μετεκπαίδευση – πλούσια εμπειρία τω αξιωματικών αυτών – άμεση απορρόφηση και αξιοποίηση από την Υπηρεσία). Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να περιμένει η νέα Υπηρεσία μέχρι ο νέος Υπαστυνόμος Β’ του ΤΕΜΑ να μάθει τη δουλειά, αφού τις περισσότερε φορές, σχεδόν όλοι, γνωρίζουν από την εμπειρία τους τα «μυστικά» των διάφορων Υπηρεσιών.

Γ) ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

– Αποβάλλετε το άγχος και το στρες των εξετάσεων. Είναι ο χειρότερος εχθρός σας και στο κάτω κάτω, δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Κατέχετε τον καλύτερο βαθμό!

– Όσο περιμένετε τα θέματα, παραμείνετε συγκεντρωμένοι και μην αφήνετε άλλους να σας παρενοχλούν.

– Προσέξτε πολύ την ορθογραφία και το συντακτικό των απαντήσεών σας.

– Διαβάστε πολύ προσεκτικά τα ερωτήματα. Ειδικά, στα πρακτικά θέματα ακόμα και οι λέξεις έχουν τη σημασία τους.

– Οι απλές ερωτήσεις, ίσως κρύβουν μία παγίδα. Ξαναδιαβάστε τες και ελέγξτε προσεκτικά τις απαντήσεις που έχετε δώσει.

– Οτιδήποτε ξέρετε γράψτε το πρώτα στο πρόχειρο, όσο καλά και εάν το γνωρίζετε.

– Αρχίστε πρώτα από ό,τι θυμάστε και ξέρετε καλύτερα από τα άλλα και βέβαια από τα πιο εύκολα ερωτήματα.

– Να μοιράσετε πολύ καλά το συνολικό χρόνο σας.

– Στην Έκθεση κάντε καλά ευανάγνωστα γράμματα, παραγράφους που να συνδέονται λογικά και νοητικά μεταξύ τους. Ο πρόλογος και ο επίλογος πρέπει να αποτελούν περίπου το 1/8 ο καθένας μεταξύ του κυρίως μέρους της έκθεσης, σε σχέση με την έκτασή της. Αφού κάνετε στο πρόχειρο το σχεδιάγραμμα της έκθεσης, φροντίστε να αρχίσετε να το αναπτύσσετε εγκαίρως στο γραπτό σας γιατί ο χρόνος των 2 ωρών έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ότι δεν είναι αρκετός.

– Στο Ποινικό Δίκαιο και στην Ποινική Δικονομία αρχίστε πρώτα από το θεωρητικό ερώτημα και μετά απαντήστε το πρακτικό.

– Στους Οργανικούς Νόμους Κανονισμούς ξεκινήστε από αυτά που διαβάσατε και θυμάστε καλύτερα.

– Μην βιάζεστε να αποχωρήσετε από τις εξετάσεις. Στο τέλος ξαναδιαβάστε και ελέγξτε το γραπτό σας.

– Αποφύγετε, όσο το δυνατόν μπορείτε τις «μουτζούρες» και εάν ξεχάσετε οτιδήποτε βάλτε την παραπομπή F.

– Εάν θέλετε να διαγράψετε κάποια λέξη ή φράση, χρησιμοποιήστε τη διαδικασία που ισχύει για τις ανακριτικές εκθέσεις (υπογραμμίζουμε αυτά που θέλουμε να διαγράψουμε, τα κλείνουμε σε παρένθεση και έπειτα αναγράφουμε ότι διαγράφονται … λέξεις).

– Σε ερωτήματα που δε θυμάστε, περιμένετε, πιεστείτε και σίγουρα κάτι θα θυμηθείτε.

– Σε ερωτήματα που δεν γνωρίζετε την απάντηση, εφόσον τελειώνει ο χρόνος της εξέτασης και θυμάστε κάτι σχετικό, τότε καλύτερα να γράψετε αυτό, αντί να μην απαντήσετε καθόλου το σχετικό ερώτημα.

Με αυτές τις αρχές – οδηγίες – πληροφορίες ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Για οποιαδήποτε οδηγία – ερώτηση- διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis