Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:47 | 31/05/2019

«Δεν υπάρχει κανένα ένταλμα σύλληψης για κάποιο μέλος του Ρουβίκωνα για την καταδρομική επίθεση στη Βουλή».

Αυτό διεμήνυαν χθες στον «Ε.Τ.» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις υποτιθέμενες ταυτοποιήσεις μελών του Ρουβίκωνα, με το ηγετικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας μάλιστα να… προαναγγέλλει τη σύλληψή του μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Πριν λίγες ώρες ενημερώθηκα πως η Aστυνομία με έχει “ταυτοποιήσει” για την παρέμβαση στο κτίριο της Βουλής (το όνομά μου είναι στη δικογραφία). Αυτό σημαίνει πως θα βγει ένταλμα σύλληψης (αν δεν έχει βγει ήδη), θα συλληφθώ και θα οδηγηθώ στον εισαγγελέα. Από εκεί θα παρουσιαστώ στον ανακριτή όπου θα ορίσει και σε μένα εγγύηση 30.000 €.

[custom:google-ads]

Eνα χρηματικό ποσό το οποίο φυσικά δεν έχω, ούτε μπορώ να βρω, και έτσι θα οδηγηθώ στη φυλακή. Ο αγώνας συνεχίζεται», έγραψε σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του ο γνωστός αντιεξουσιαστής. Oσο για τις «πληροφορίες» που είχαν για 3 ακόμα ταυτοποιήσεις, τότε αυτό σύμφωνα με υπολογισμούς τους θα ανέβαζε το ποσό των εγγυήσεων στις 120.000 ευρώ.

Αυτή ήταν άλλωστε και η αφορμή που οδήγησε τον Ρουβίκωνα στην απόφαση να ξεκινήσει… crowdfounding. «Η αλληλεγγύη έχει το κόστος της, κανείς που αναφέρεται σε αυτήν σοβαρά δεν μπορεί να μην το συνειδητοποιεί. Κι όποιος κάνει αυτή την επιλογή, ειδικά όταν αυτή η επιλογή αφορά μια αιχμιακή συνθήκη του κοινωνικού πολέμου, περιμένει το λογαριασμό.

Εμάς μας ήρθε και είναι 30.000 άμεσα και πιθανόν, αν οι διαδόσεις της Αστυνομίας μέσω των ΜΜΕ για 3 ακόμα ταυτοποιήσεις είναι αληθινές, το ποσό να φτάσει τις 120.000 ευρώ», ανέφεραν χθες σε ανάρτησή τους. «Ηδη από τα τελευταία πρόσθετα έγγραφα της δικογραφίας που μας γνωστοποιήθηκαν, η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ένα μέλος μας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ή πληρώνουμε ή από ένα έως τέσσερα μέλη μας θα βρεθούν φυλακή.

Ο,τι είχαμε να πούμε για το θέμα αυτό το είπαμε με την πρόσφατη ανακοίνωσή μας. Απευθύνουμε κάλεσμα οικονομικής στήριξης σε όλη την κοινωνική βάση, εκεί που ανήκουμε, σε αυτή την οποία απευθυνόμαστε. Είναι ολοφάνερο ότι κακουργηματικές κατηγορίες και τέτοια ποσά εγγύησης είναι προϊόν πολιτικής απόφασης. Ενας αρκετά σαφής συμβολισμός του ρέκβιεμ του ΣΥΡΙΖΑ και της τελικής του μεταμόρφωσης στον παραδοσιακό αριστερό πόλο του δικομματισμού», επισήμαναν στην ανακοίνωσή τους και συνέχισαν: «Κρίμα μόνο που οι συντηρητικοί ψηφοφόροι δεν εκτίμησαν όσο θα έπρεπε τη χειρονομία».

Πάντως οι αστυνομικές πηγές μας λένε πως η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. έχει σχηματίσει τη δικογραφία η οποία έχει σταλεί στον εισαγγελέα. Σε αυτήν περιλαμβάνονται αρκετά στοιχεία σχετικά με τα μέλη του Ρουβίκωνα που ενδέχεται να συμμετείχαν στην επίθεση στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα που έγινε το μεσημέρι της 21ης Μαΐου.

Παράλληλα συμπεριλαμβάνεται και βίντεο από κάμερες ασφαλείας στη Βουλή, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν οι κουκουλοφόροι. Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι χθες δεν υπήρχε η έκδοση κάποιου εντάλματος σύλληψης για κάποιον από τους αντιεξουσιαστές. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μπορεί να έχουν ταυτοποιηθεί κάποια μέλη της αναρχικής συλλογικότητας (σ.σ.: και το ηγετικό μέλος), ωστόσο τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. να μην επαρκούν – δικαστικώς- ούτως ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σημειώνεται πάντως πως για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί ένας 36χρονος άνδρας, ο οποίος συγκαταλέγεται σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς σε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της αναρχικής συλλογικότητας. Σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού βαθμού και την περασμένη εβδομάδα μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με υποχρέωση καταβολής εγγύησης της τάξεως των 30.000 ευρώ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis