Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 16/11/2015

Ένας μορφωμένος Σύρος, που μιλά πολλές γλώσσες, έγινε καλοδεχούμενος στο Ισλαμικό Κράτος των τζιχαντιστών, όταν στις 19 Οκτωβρίου του 2014 ταξίδεψε στην πόλη Tal Abyad, στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία και ζήτησε από τους τζιχαντιστές να γίνει ένας από αυτούς.

Ο Abu Khaled, ένα χρόνο σχεδόν μετά την στρατολόγησή του σε υψηλές θέσεις των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους, εγκατέλειψε την θέση του και αποφάσισε να μιλήσει σε δημοσιογράφο της αμερικανικής ιστοσελίδας The Daily Beast και να αποκαλύψει, με ψευδώνυμο βέβαια, λεπτομέρειες από την εκπαίδευση και την ζωή δίπλα στους τζιχαντιστές. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι τώρα πια από «πιστός», έχει γίνει ένας kafir (άπιστος) και η τιμωρία για τους άπιστους είναι ο θάνατος, έτσι στόχος του «κατασκόπου» είναι να φύγει από το Χαλέπι στη Συρία, όπου κατοικεί και, μέσω Τουρκίας, να διαφύγει με την σύζυγό του στην Ευρώπη.

Ο Σύρος «κατάσκοπος» συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο Michael Weiss στην Κωνσταντινούπολη και επί τρεις ημέρες μιλούσε για την ζωή του στις τάξεις των τζιχαντιστών. Ο Khaled επειδή ήταν μορφωμένος και μιλούσε Αραβικά, Γαλλικά και Αγγλικά, έγινε δεκτός με χαρά από τους αξιωματούχους του Ισλαμικού Κράτους, αφού πρώτα πέρασε μια συνέντευξη για τις γνώσεις του επάνω σε θέματα σχετικά με τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία με επιτυχία.

Η θέση που του δόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος ήταν εξαιρετικά υπεύθυνη και τιμητική. Τοποθετήθηκε στις υπηρεσίες ασφαλείας και εκπαίδευε νέους που ταξίδευαν στο Ισλαμικό Κράτος από την Ευρώπη για να γίνουν τζιχαντιστές. Αρκετοί από αυτούς, όπως δηλώνει ο Khaled, επέστρεφαν στις χώρες τους για να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις.


                         Οι εκτάσεις που έχει υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος

Για ποιο λόγο κατετάγη όμως στις τάξεις του Ισλμικού Κράτους ο Khaled; Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν είναι φανατικός μουσουλμάνος, αλλά, η περιέργεια και το ό,τι οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ιράν στηρίζουν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, τον οδήγησαν στην γη του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Γερμανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι, Αμερικανοί και Ρώσοι βρέθηκαν στην Ράκκα της Συρίας, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους και ο Khaled συμμετείχε στην «πλύση εγκεφάλου» των ανθρώπων αυτών και εργαζόταν ως μεταφραστής σε δύο ομάδες μαθητών, όπως δηλώνει, μία από τα αραβικά στα αγγλικά και μία από τα αραβικά στα γαλλικά. Πάντως, η στρατολόγηση ξένων μαχητών από το Ισλαμικό Κράτος παρουσιάζει αυτό το έτος μια εμφανή κάμψη. Τον Σεπτέμβριο του 2014 η προσέλευση των ξένων μαχητών ήταν εκπληκτική, δηλώνει ο ίδιος, με 3.000 ξένους να καταφθάνουν κάθε μέρα στο χαλιφάτο. Τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, οι ξένοι μαχητές που επιθυμούν να ενταχθούν στο χαλιφάτο των τζιχαντιστών δεν ξεπερνούν τους 50 με 60 την ημέρα.



Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο δημοσιογράφος Michael Weiss επικοινώνησε με το αποστάτη τζιχαντιστή, ο οποίος υποστήριξε, ότι ,τουλάχιστον δύο από τους τρομοκράτες της περασμένης Παρασκευής, ήταν από τους Γάλλους που εκείνος είχε εκπαιδεύσει και είχαν επιστρέψει στην πατρίδα τους υπακούοντας στις οδηγίες των αρχών στο χαλιφάτο, που ήταν: «Μείνετε στις χώρες σας και αγωνιστείτε από εκεί, σκοτώστε τους πολίτες, ανατινάξτε τα κτήρια, κάνετε ό,τι μπορείτε, δεν χρειάζεται να επιστρέψετε»...

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis