Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:58 | 15/08/2018

Τον τρόμο έζησε χθες τα ξημερώματα η οικογένεια ενός 53χρονου επιχειρηματία από τον Αμπελώνα που έπεσε θύμα ληστείας. Τρεις άνδρες, στις 4 χθες τα ξημερώματα, φορώντας κουκούλες μπήκαν στο σπίτι την ώρα που ο 53χρονος, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά κοιμόντουσαν και με την απειλή πιστολιών πήραν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι ληστές φαίνεται πως γνώριζαν ότι ο επιχειρηματίας είχε στο σπίτι του χρήματα τα οποία και ζήτησαν διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα πειράξουν κανένα μέλος της οικογένειας. Όντως χωρίς να ασκήσουν σωματική βία, οι…. «ευγενικοί» κατά τα άλλα ληστές αφού πήραν τα μετρητά, διέφυγαν κλέβοντας ένα αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο εγκατέλειψαν στον δρόμο λίγο πριν τον ΧΥΤΑ στον Μαυρόλιθο.

Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας αναζητώντας τους δράστες που, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά. Η ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ άλλων εξετάζει τον τρόπο που οι δράστες μπήκαν στο σπίτι καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης όπως και το γεγονός ότι οι ληστές φεύγοντας δεν επιχείρησαν να σβήσουν τα ίχνη τους. Καταστρέφοντας για παράδειγμα, το κλεμμένο αυτοκίνητο -όπως έχει συμβεί σε άλλες ληστείες- το οποίο στάθμευσαν κανονικά στον δρόμο προς Γυρτώνη.

Στη χθεσινή ληστεία -ευτυχώς βεβαίως για τον 53χρονο και την οικογένειά του- οι δράστες παρότι οπλισμένοι δεν άσκησαν σωματική βία. Δράση που δείχνει να έχει «κοινά» στοιχεία με ληστείες σε βάρος επωνύμων και σε άλλες θεσσαλικές πόλεις με τους ληστές να εμφανίζονται «ευγενικοί».

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Οι τρεις ληστές, φορώντας γάντια και κουκούλες προσώπου, στις 4 τα ξημερώματα μπήκαν στο σπίτι, είτε από κάποια ανασφάλιστη πόρτα είτε από το παράθυρο του μπάνιου μετά από αναρρίχηση. Με την αστυνομία να εξετάζει τον τρόπο καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης σε πόρτες ή παράθυρα του σπιτιού.

Οι ληστές κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο όπου εκείνη την ώρα -όπως είναι φυσιολογικό- κοιμόταν το ζευγάρι και αρχικά ξύπνησαν τον 53χρονο και για να μην αντιδράσει του φίμωσαν το στόμα. Με τους τρεις ληστές, που κρατούσαν όλοι τους πιστόλια, να ζητάνε από το ζευγάρι να τους δώσουν τα χρήματα.

Δείχνοντας να γνωρίζουν ότι ο επιχειρηματίας είχε στο σπίτι του χρήματα, από τις εισπράξεις των προηγούμενων ημερών, οι δράστες επανέλαβαν πως θέλουν μόνο τα χρήματα διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα πειράξουν κανέναν από την οικογένεια.

Την ίδια ώρα οι δράστες ξύπνησαν και τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας που τα οδήγησαν στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού ενώ στη συνέχεια η μητέρα ξύπνησε και πήρε μαζί της και το τρίτο, ανήλικο, παιδί της οικογένειας. Ο επιχειρηματίας τούς παρέδωσε ένα βαλιτσάκι με τα χρήματα, με τους δράστες στη συνέχεια να κλειδώνουν σε ένα παιδικό δωμάτιο την πενταμελή οικογένεια και φεύγοντας να κλέβουν ρολόγια όπως και τα κλειδιά ενός τζιπ με το οποίο διέφυγαν.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντόπισαν αστυνομικοί μετά τον Βρυότοπο στον δρόμο προς τη Γυρτώνη κοντά στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στον Μαυρόλιθο όπου το εγκατέλειψαν οι δράστες, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας να ερευνά τον πραγματικό αριθμό των δραστών και των συνεργατών τους όπως και για το όχημα διαφυγής τους.

Τόσο το σπίτι όσο και το κλεμμένο αυτοκίνητο ερεύνησαν εξονυχιστικά αστυνομικοί του ΤΕΕ με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας να εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ

Να σημειωθεί πως η «ευγένεια» ήταν από τα στοιχεία που «διέκριναν» τους ληστές, του Τρικαλινού επιχειρηματία, που μπορεί να εισέβαλαν σπίτι με διαφορετική μεθοδολογία, μπορεί να φίμωσαν τα θύματά τους, δεν παρέλειψαν ωστόσο φεύγοντας να ζητήσουν… «συγγνώμη» για την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν τα θύματά τους.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή:   eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis