Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 01/10/2017

Στις φυλακές οδηγήθηκαν τα μέλη της σπείρας με τις μοτοσυκλέτες που σε διάστημα δυο ετών, είχαν πραγματοποιήσει 200 ληστρικές επιθέσεις.

Βασικό στέλεχος της σπείρας ο γνωστός οδηγός, Χαράλαμπος Παρασκευόπουλος που όπως επισημαίνουν στο Newpost, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης των ληστών, «όταν ανέβαινε στη μοτοσυκλέτα, ήταν αδύνατον να τον σταματήσεις»!

Η εξάρθρωση της σπείρας πραγματοποιήθηκε μετά απο πολύμηνες και κοπιαστικές έρευνες των ανδρών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Πειραιά και των συναδέλφων τους σε Δυτική Αττική και Πύργο.

Η βασική «καβάτζα» των ληστών ήταν ένα γκαράζ στην οδό Ίωνος Δραγούμη στη Νίκαια. Εκεί έκρυβαν τις «επιχειρησιακές» μοτοσυκλέτες και ένα βαν.

Σε μια άλλη αποθήκη στην οδό Γούναρη στου Ρέντη, έκρυβαν τα κράνη, τα μπουφάν και τα γάντια που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες. Μια τρίτη αποθήκη με δεκάδες πανάκριβες μοτοσυκλέτες που έκλεβαν βρέθηκε στην οδό Μουτσοπούλου στα Καμίνια.

Άξιο αναφοράς, αποτελεί το γεγονός πως άλλαζαν «καβάτζες» κάθε 3 με 5 μήνες, προκειμένου να μην κινούν υποψίες αλλά και για να μην καταφέρνουν να εντοπιστούν απο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Όταν έγιναν οι συλλήψεις τους, βρισκόντουσαν «σε φάση μετακόμισης» επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Η σπείρα είχε επιβεβαιωμένα πραγματοποιήσει 49 ληστείες στην Αττική, 6 στην Ηλεία και μια στα Χανιά. Μάλιστα επέλεγαν να χτυπούν τις ίδιες εταιρείες περισσότερες απο μια φορές ενώ στην σπείρα συμμετείχαν γιος και πατέρας.  Στόχος τους είχαν γίνει τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας Bleu Star στον Πειραιά, το οποίο έκλεψαν δυο φορές, όπως και το υποκατάστημα της Wind στην Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι. Τα μέλη της σπείρας είχαν εισβάλει επίσης, στα Τζάμπο στην οδό 34ου Συντάγματος στον Πειραιά και στην Vodafone στην Λεωφόρο Ειρήνης στο Πέραμα.Tα μέλη της σπείρας απέφευγαν να επικοινωνούν μετ κινητά τηλέφωνα, χρησιμοποιούσαν συνωμοτική γλώσσα, ενώ είχαν προκαθορισμένες συναντήσεις πριν και μετά από κάθε ληστεία.

 

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis