Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:23 | 26/03/2015

Πριν από τέσσερα χρόνια θα ήταν ανήκουστο μια γυναίκα να αποτελεί μέλος του συριακού στρατού. Πόσο μάλλον να οδηγεί τανκ και να εκτοξεύει ρουκέτες.

Οι γυναίκες που απεικονίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες είναι μέλος μια επίλεκτης δύναμης του καθεστώτος της Συρίας , της Δημοκρατικής Φρουράς, η οποία είναι επιφορτισμένη με την υπεράσπιση των προαστίων της Δαμασκού από τις επιθέσεις των ανταρτών.

Οι «Λέαινες της Αμυνας», όπως είναι το παρατσούκλι των 800 αυτών γυναικών, περιπολούν στα προάστια της πόλης και την προστατεύουν μαζί με τους ελεύθερους σκοπευτές που είναι ακροβολισμένοι σε κάθε γωνία.

Το «άνοιγμα» του συριακού στρατού στις γυναίκες έγινε το 2013 όταν ο Μπασάρ αλ Ασαντ σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον αριθμό των ενόπλων δυνάμεων αποφάσισε να επιτρέψει στο γυναικείο φύλο την ένταξη στο στρατό.

Αρχικά 500 γυναίκες προσελήφθησαν για τη φύλαξη των σημείων ελέγχου και τη διενέργεια ελέγχων ασφαλείας  σε μια προσπάθεια να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν από τα αποστασίες και τα θύματα εντός του συριακού στρατού.



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis