Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:31 | 08/02/2015

 

Οι φήμες ήθελαν την ταινία να κόβει αρκετές από τις (πολλές) σκηνές σεξ του βιβλίου αλλά τελικά η ταινία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μετρά είκοσι λεπτά ερωτικών σκηνών. 

Το «Fifty Shades of Grey» είναι στην τελική ευθεία για τη μεγάλη του πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και έπειτα σε όλον τον κόσμο, και δίνει μια πρώτη γεύση από την ιστορία ερωτικού πάθους και σεξουαλικής αφύπνισης με τρία χαρακτηριστικά για την σχέση του Κρίστιαν Γκρέι με την Αναστάζια Στιλ κλιπ.

Αρχικά η γνωριμία τους όταν η άβγαλτη Αναστάζια βρίσκεται στο γραφείο του πολυεκατομμυριούχου αλλά ιδιαίτερα μυστηριώδους Κρίστιαν για μια συνέντευξη. Έπειτα η (τυχαία;) συνάντησή τους στο κατάστημα όπου εργάζεται η Αναστάζια και, τέλος, η παραδοχή του Κρίστιαν ότι δεν τον ενδιαφέρει το ρομάντζο, αλλά «έχει πολύ ιδιαίτερα γούστα».

Τα ιδιαίτερα αυτά γούστα από τη μία έχουν ενθουσιάσει εκατομμύρια φαν του ομώνυμου ερωτικού μπεστ-σέλερ (και έχουν εκτοξεύσει τις προπωλήσεις των εισιτηρίων, παραδόξως -και άκρως διασκεδαστικά- σε φαινομενικά συντηρητικές πολιτείες των ΗΠΑ) αλλά προκάλεσαν και την απαγόρευση της ταινίας στη Μαλαισία, το συμβούλιο καταλληλλότητας της οποίας βρήκε την ταινία «σαδιστική».

Η σκηνοθέτης της ταινίας, Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον, υπερασπίστηκε τις σκηνές στο Variety: «Είναι περίπου 50/50 με την υπόλοιπη ιστορία. Είναι όμως βασικό κομμάτι της ιστορίας. Δεν είναι κάτι έξω από αυτήν. Κινεί την ιστορία μπροστά.» Διαφωνίες για το ύφος των σεξουαλικών σκηνών υπήρχαν, πάντως, και στο γύρισμα. Η Τέιλορ-Τζόνσον παραδέχθηκε ότι «καυγάδιζε» με τη συγγραφέα Ε.Λ. Τζέιμς. «Ήταν δύσκολα, δεν θα πω ψέματα. Ήταν όμως δημιουργικοί καυγάδες και τους λύναμε. Έπρεπε να βρούμε κάποιο τρόπο να τιμήσουμε αυτό που έγραψε καθώς και την ανάγκη μου να οπτικοποιήσω τους χαρακτήρες στην οθόνη. Αλλά τα καταφέραμε. Είναι χολιγουντιανή ταινία, αλλά είναι ακραία για τον κόσμο αυτό. Είναι πολύ προκλητικό σεξουαλικά αλλά ξέρουμε τι αφορά το βιβλίο. Είναι ένα σεξουαλικό ταξίδι.»

Η βιομηχανία των ερωτικών βοηθημάτων, πάντως, ανυπομονεί για την ώθηση που αναμένεται να της δώσει η προτίμηση του Κρίστιαν Γκρέι για διάφορα βοηθήματα και παιχνίδια στο σεξ: η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Babeland, που εμπορεύεται ερωτικά βοηθήματα, Κλερ Καβάνα, δήλωσε στους New York Times ότι «η ταινία θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία για την βιομηχανία μας στην ποπ κουλτούρα.»

Το καστ συμπληρώνουν οι Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Τζένιφερ Ελ, Μαξ Μαρτίνι, Λουκ Γκράιμς, Ρίτα Όρα, Ελοΐζ Μάμφορντ, και Ντίλαν Νιλ.

Η ταινία κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 12 Φεβρουαρίου - μέχρι τότε αρκεστείτε στα παραπάνω κλιπ καθώς και την εικονική επίσκεψη στο υπερπολυτελές διαμέρισμα του Κρίστιαν Γκρέι. 

ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis