Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 09/08/2015

Θηριώδη τζιπ με φιμέ τζάμια, πάνοπλοι άνδρες, μοτοσικλετιστές «καλωδιωμένοι» και με αλεξίσφαιρα.

Ολα θυμίζουν σκηνές από κατασκοπικές ταινίες του Χόλιγουντ, αλλά είναι η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας από τη στιγμή που κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των δανειστών, για τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση για το τρίτο πρόγραμμα.

Στους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο όπου μένει η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, μαζί με τον Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ, τον Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ και τον Νίκολας Τζιαμαρόλι του ESM, όπως και σε άλλα κεντρικά σημεία βλέπει κανείς εικόνες σαν τις παραπάνω, με τα τζιπ και τους πάνοπλους άνδρες με τα αλεξίσφαιρα, ενώ υπάρχουν μέχρι και οχήματα με εξοπλισμό που παρέχει ηλεκτρονικό «δίχτυ» ασφαλείας, για τον κίνδυνο επίθεσης με drones ή υποκλοπών συνομιλιών, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος». Στην υπηρεσία της Βελκουλέσκου και της υπόλοιπης ομάδας βρίσκεται μία ομάδα περίπου 100 αστυνομικά και σωματοφυλάκων.

Μάλιστα, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνει στην εφημερίδα ότι για πρώτη φορά συγκεντρώνονται στην Αθήνα τόσοι πολλοί πράκτορες και σωματοφύλακες. «Αυτές τις ημέρες η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο γιατί φιλοξενεί, εκτός από τους τέσσερις επικεφαλής, ακόμα 54 στελέχη που αποτελούν ομάδες εργασίας και τεχνικά κλιμάκια, για τα οποία πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους. Oσοι δηλώνουν άνδρες μυστικών υπηρεσιών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι. Εδώ είναι που υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και για κάποια προβοκατόρικη επίθεση», δηλώνει ο ίδιος.
 

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis