Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:40 | 16/02/2015

 

Ο πρώτος είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, που ως γνωστόν τοποθετήθηκε στη νευραλγική θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Ο νέος διοικητής χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιάννη Πανούση αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι σχέσεις του με την οικογένεια Παπανδρέου οικοδομήθηκαν από τη δεκαετία του ’80 με αποκορύφωμα την τοποθέτησή του από τον Ανδρέα το Μάρτιο του 1987 στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Από το 1994 έως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995-1999.
 
Ως στενούς συνεργάτες επέλεξε ο κ. Πανούσης, δύο στελέχη του πρώην κόμματός του, της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόκειται για τον πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλη Μαστρογιάννη, τον οποίο τοποθέτησε διευθυντή του γραφείου του και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη που ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Μαστρογιάννης, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., είναι ο «άνθρωπος του υπουργού» στον 7ο όροφο της Λεωφόρου Κατεχάκη και έχει αναλάβει την τήρηση των ισορροπιών ανάμεσα στις «αντιφωνίες».
 
Ο κ. Αναγνωστάκης, ο οποίος είναι λιγότερο γνωστός στους κόλπους της Αστυνομίας, είναι πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Εύβοια και ανέπτυξε στενές σχέσεις με τον Γιάννη Πανούση κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας στο κόμμα του κ. Κουβέλη.
 
Ένα «καθαρό» στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην λιμενικός και δυναμικός συνδικαλιστής, ο κ. Αναστάσιος Μαυρόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, έχοντας στην ευθύνη του και το Πυροσβεστικό Σώμα.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis