Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 30/12/2014

 

Ο καθηγητής Πέτρος Δαμιανός για τη γιορτή των έγκλειστων μαθητών του στις φυλακές Αυλώνα

Τη Δευτέρα 22/12/14, οι μαθητές του Σχολείου μας παρουσίασαν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. 


Τίτλος, ο Καραγκιόζης έγκλειστος. Ένα έργο με 11 σκηνές, από τη ζωή των μαθητών μας στη φυλακή, γεμάτες μηνύματα, χορό, τραγούδι, σατιρική διάθεση και αυτοσαρκασμό. 


Κατά γενική ομολογία επρόκειτο για την καλύτερη ίσως γιορτή που έχουμε φτιάξει ποτέ στα 15 χρόνια λειτουργίας του Σχολείου.

Σας αφιερώνω δύο κείμενα από τη γιορτή μας.

Κείμενο 1 (Το καλωσόρισμα των μαθητών μας)


Εμείς οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στη φετινή γιορτή μας, όλους σας, τους γονείς μας, τους συγγενείς μας και τους φίλους του Σχολείου. 


Να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας στον χώρο μας, κάτι που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. 


Τη φετινή γιορτή την ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη και χαρά με τη βοήθεια των καθηγητών μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της αγωνίας μας για τη ζωή του πρώην συμμαθητή μας και νυν φοιτητή, του Νίκου Ρωμανού. 
Η θετική, τελικά, κατάληξη του αγώνα του Νίκου μας γέμισε αισιοδοξία και μας έδωσε ένα μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια των σπουδών μας.


Ως ελάχιστη αναγνώριση του αγώνα του και της συνεισφοράς του στην εκπαίδευση στη φυλακή, θα θέλαμε να του αφιερώσουμε τη γιορτή μας.

Κείμενο 2 (Απόσπασμα από τη σκηνή ο Καραγκιόζης δίνει Πανελλήνιες)


Επιτρέψτε μας να διακόψουμε την ευχάριστη σατιρική διάθεση του έργου μας για να σας μεταφέρουμε ένα σπουδαίο μήνυμα με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών
- Είμαι ο Γιώργος και είμαι μαθητής της Γ΄Λυκείου

- Είμαι ο Παναγιώτης και είμαι μαθητής της Β΄Λυκείου

- Πριν λίγες ημέρες ένας περσινός συμμαθητής μας, ο Νίκος ο Ρωμανός, ο οποίος κατάφερε μέσα από το σχολείο μας να προετοιμαστεί , να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις και να περάσει σε ένα Ανώτερο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας την περασμένη χρονιά, έδωσε μάχη με τη ζωή και το θάνατο προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμά του να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του και να νιώσει πραγματικά ότι είναι φοιτητής.

- Ο αγώνας του δικαιώθηκε και η νομοθετική ρύθμιση που πέρασε στη Βουλή σχετικά με τις ειδικές άδειες και την πορεία των φοιτητών κρατουμένων, έδωσε σε όλους μας μια ανάσα και την ελπίδα ότι μπορεί και μέσα στη φυλακή να νιώθει κάποιος ελεύθερος!

- Η δικαίωσή του είναι για μας ένα φωτεινό αστέρι . Ο αγώνας του, η δύναμή μας να παλέψουμε για να κατακτήσουμε αυτό που δικαιούμαστε ως μαθητές!

- Φέτος, κάποιοι συμμαθητές μας θα αγωνιστούν για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Του χρόνου θα ακολουθήσουμε εμείς. Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι….

- Ο αγώνας μας, μέσα στις σκληρές συνθήκες που ζούμε δεν είναι εύκολος! Νιώθουμε όμως πως πλέον παλεύουμε για κάποιο στόχο και πως, αν τον πετύχουμε, θα φτάσουμε ως το τέλος!!

- Πληρώνουμε τις λανθασμένες επιλογές μας με τη στέρηση της ελευθερίας μας. Ο νους όμως και η ψυχή μας παραμένουν ελεύθερα!

- Θα προσπαθήσουμε, θα κοπιάσουμε, θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε! Τώρα ξέρουμε ότι αξίζει τον κόπο! Τώρα αισθανόμαστε ότι δε θα πάει χαμένη η προσπάθειά μας!!

 

Εναλλακτικός

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis