Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:42 | 02/08/2015

Οχι μόνο για φτηνότερα τρόφιμα λόγω 23% ΦΠΑ πάνε οι Ελληνες σε κοντινές τουρκικές αγορές,αλλά όπως διατείνονται οι Τουρκοι πάμε στην χώρα τους και για φάρμακα! Κατά τα σχετικά ρεπορτάζ στον τουρκικό τύπο μετά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι φαρμακαποθήκες δεν μπορούν να καταβάλουν το χρέος τους στις ξένες εταιρίες και έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων στην Ελλάδα. Οι γείτονες- γράφεται για τους Ελληνες - προσπαθούν να βρουν διέξοδο ερχόμενοι σε τουρκικούς νομούς στα παράλια του Αιγαίου. 

Το Επιμελητήριο Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης που είχε αδελφοποιηθεί πριν 8 χρόνια με το Επιμελητήριο Φαρμακοποιών Σμύρνης, συζήτησε την περασμένη εβδομάδα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών Σμύρνης, κ. Τουντζάι Σαγίλκαν, για το τι μπορεί να γίνει. Ο κ. Σαγίλκαν είπε: «Μας είπαν ότι επειδή δεν γίνονται πληρωμές στις εταιρίες φαρμάκων, άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων και ότι ανησυχούν μήπως βιωθούν άσχημες εξελίξεις και τόνισαν ότι έχουν άμεση ανάγκη από φάρμακα». 
Ακόμα ο κ. Σαγίλκαν είπε ότι για την αποστολή φαρμάκων σε ξένες χώρες πέραν των περιπτώσεων φυσικών καταστροφών, απαιτείται η έγκριση του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας και πρόσθεσε: «Τον τελευταίο καιρό οι Έλληνες που ήδη διαθέτουν χρήματα έρχονται στην Τουρκία και παίρνουν τα φάρμακα που χρειάζονται. Όσοι όμως εξαρτώνται από την κοινωνική ασφάλιση, η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί επειδή δεν βρίσκουν φάρμακα και θα αυξηθούν οι θάνατοι από αρρώστιες όπως η αυξημένη πίεση, το ζάχαρο και η καρδιά». 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών της Μούγλα, κ. Ιμπραχήμ Ερτούγ, τόνισε ότι παρατηρείται αύξηση στην αγορά φαρμάκων από τους Έλληνες τουρίστες από τα φαρμακεία στην Τουρκία. Μάθαμε πως είναι αδύνατο να βρει κανείς φάρμακα ειδικά στη Ρόδο. Στους τουρίστες που έρχονται αν δεν έχουν συνταγή μπορούμε να δώσουμε μόνο ένα κουτί φάρμακο. Αν έχουν όμως τρίμηνη συνταγή μπορούν να πάρουν περισσότερα, αναφέρει η εφημερίδα Haberturk.

http://www.onalert.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis