Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:38 | 13/10/2015

Ενσωμάτωση της ομάδας ΔΕΛΤΑ στα ΜΑΤ προωθείται, στο πλαίσιο του, πολυσυζητημένου πλέον, σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών. Υστερα από συσκέψεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αποφασίστηκε ορισμένοι από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ να υπαχθούν στα ΜΑΤ και να ενεργούν υποστηρικτικά ως «ομάδες συλλήψεων». Οσοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ δεν δεχθούν να αφομοιωθούν από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων θα στελεχώσουν τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και ενδεχομένως την ομάδα ΔΙΑΣ, παρότι το τελευταίο σενάριο δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.

Σκοπός των προωθούμενων αλλαγών είναι οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ, σε βάρος των οποίων έχουν διατυπωθεί καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας, να χάσουν την επιχειρησιακή αυτονομία τους και να λειτουργούν στο εξής μόνον υποστηρικτικά στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να κατέληξε στη συγκεκριμένη λύση λαμβάνοντας υπόψη πολιτικές πιέσεις για κατάργηση της υπηρεσίας και ενστάσεις ανώτατων αξιωματικών που ζητούσαν τη διατήρησή της.

Πάντως, ήπια στάση τηρούν και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ καθώς εάν επιλεγεί η λύση της αφομοίωσής τους στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, οι δικυκλιστές θα δικαιούνται πρόσθετο επίδομα 150 ευρώ, που λαμβάνουν όσοι υπηρετούν στα ΜΑΤ. Λεπτομερέστερες ανακοινώσεις για την τύχη της υπηρεσίας και για το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας πρόκειται να ανακοινώσει σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Πρόκειται να αναφερθεί σε αναδιάταξη τμημάτων σε Αττική και στην περιφέρεια, σε κατάργηση αστυνομικών σταθμών, ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς κ.ά.

http://www.kathimerini.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis