Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:02 | 21/06/2017

Η τριμερής συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης μεταξύ των κρατών Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ ανέδειξε τα προβλήματα τα οποία είχαν αντίκτυπο σε όλες τις Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ και ιδιαίτερα στην Διεύθυνση Τροχαίας.

Για δύο συνεχόμενες ημέρες οι συνάδελφοι μάθαιναν τι υπηρεσία θα εκτελέσουν αργά την νύχτα μεταξύ 00.00-01.30 ακόμη και αν εκτελούσαν υπηρεσία το πρωί από τις 05.00πμ. Κατανοούμε την δυσκολία των συναδέλφων να ορίσουν τις υπηρεσίες του καθενός μας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να εργαζόμαστε σε τέτοιους ρυθμούς.

Η όλη κατάσταση ξέφυγε πέρα από κάθε όριο αφού τόσο τα λιγοστά δίκυκλα τα οποία υπάρχουν σαν δύναμη στην Διεύθυνση Τροχαίας που επί σειρά ετών είναι μόνιμα τα ίδια όσο και οι πεζοί τροχονόμοι ανέλαβαν υπηρεσία στις 07.00 το πρωί και αποδεσμεύτηκαν την πρώτη ημέρα στη 01.00 ενώ την δεύτερη ημέρα στις 02.00 τα ξημερώματα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι αποτελεσματική η δράση τόσο των Αστυνομικών στα δίκυκλα της Τροχαίας όσο και των πεζών συναδέλφων αυτής μετά από πάρα πολλές ώρες ορθοστασίας και προπομπών επισήμων όπου είναι απαραίτητη και η απαιτούμενη ψυχική ηρεμία και η απερίσπαστη προσοχή του καθενός μας.

Σε περίπτωση λοιπόν οποιουδήποτε ατυχήματος προσωπικού, η λάθος εκτέλεσης αποστολής, οι ευθύνες θα βαρύνουν τον συνάδελφο άραγε, μετά από τόσες ώρες εργασίας?

Η ηγεσία της Διεύθυνσης Τροχαίας θα πρέπει επιτέλους να αναλογιστεί την επίδραση που έχουν όλα αυτά στην υγεία των Αστυνομικών. Τα συνεχή μέτρα τα οποία λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας θα πρέπει να μην επιτρέπουν σε συναδέλφους να εκτελούν υπηρεσίες 17 και πλέον ωρών χωρίς αλλαγές στα σημεία τους, αλλά να υπάρχει μέριμνα ώστε και να εκτελούν την υπηρεσία τους όπως προβλέπεται, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν την ανάλογη ψυχολογία, αλλά και να είναι ξεκούραστοι για την επόμενη μέρα. Οι συνάδελφοι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας και όχι μόνο, λειτουργούν αποκλειστικά με βάσει την επαγγελματική τους κατάρτηση και το φιλότιμο. Το γεγονός  ότι κατόπιν εορτής χορηγούνται 2 ημερησίες αναπαύσεις από πλευράς της ΓΑΔΘ δεν χρυσώνει το χάπι. Παρακαλούμε για την μέριμνα προς όφελος των συναδέλφων έτσι ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτά τα φαινόμενα υπερεργασίας και σε κάθε είδους ανάλογες περιπτώσεις. Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι η Αστυνομική Δύναμη της Τροχαίας κυρίως τα δίκυκλα είναι ελλειπής σε αριθμό και οι προτάσεις του τύπου να ενισχύεται από άλλους νομούς οι οποίοι αδυνατούν να γνωρίζουν την πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν είναι ΛΥΣΗ.

Ιορδάνης (Δάνης) ΤΣΙΓΓΡΟΣ

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

www.ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis