Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 27/05/2016

Με περίπου μία ώρα καθυστέρηση έφτασε στην Αθήνα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για τη διήμερη επίσκεψή του στη χώρα μας.

Όταν το αεροπλάνου του κ. Πούτιν μπήκε στο FIR Αθηνών, άμεσα απογειώθηκαν 3 μαχητικά F-16 προκειμένου να το συνοδεύσουν, αποδίδοντας έτσι τις αρμόζουσες τιμές.

putin-mati-3

 

Το αεροπλάνο του ρώσου προέδρου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις περίπου 16.45. Εκεί, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

putin-mati-4putin-mati-10putin-mati-9

putin3

putin-mati-16

Φρούριο η Αθήνα

putin-mati-2

Τόσο το αεροδρόμιο, όπως φυσικά και όλα τα σημεία απ’ όπου πέρασε η αυτοκινητοπομπή του ρώσου προέδρου ήταν υπό ισχυρή αστυνομική κάλυψη, καθώς για την επίσκεψη έχουν επιστρατευτεί 2.500 αστυνομικοί. Ενδεικτικά από τη Λεωφόρο Κατεχάκη και έως το κέντρο της Αθήνας υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία κάθε 30 μέτρα!

putin-mati-14

Παράλληλα, τόσο στα κτίρια γύρω από το σημείο προσγείωσης, όσο και στα κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, είχαν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές και άντρες της ασφάλειας.

putin2putin1

putin-mati-7

Φυσικά, κατά την ώρα της διέλευσης της αυτοκινητοπομπής του ρώσου προέδρου, η Αττική Οδός είχε κλείσει στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ κι άλλοι δρόμοι αποκλείστηκαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

putin-mati-15

Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα απόρθητο φρούριο και θα παραμείνει έτσι μέχρι αύριο, όποτε και ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα επισκεφτεί το Άγιο Όρος.

 putin-mati-8

putin-mati-5

Η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο

putin-mati-13

Η αυτοκινητοπομπή του ρώσου προέδρου ξεκίνησε από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον Πούτιν υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Εκεί στρατιωτικά αγήματα του απέδωσαν τιμές, ενώ στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου είχαν παραταχθεί οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

putin-mati-11

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λιμουζίνα με την οποία μετακινείται ο ρώσος πρόεδρος, έφτασε επίσης με πτήση από τη Ρωσία, καθώς πρόκειται για όχημα ειδικής κατασκευής με υψηλά στάνταρ προστασίας του ιδιοκτήτη της.

putin-mati-12

Το ρώσο πρόεδρο συνόδευαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ, ενώ από ελληνικής πλευράς στην συνάντηση παρίστατο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.putin-mati-17putin-mati-25

putin-mati-26

Η επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

putin-mati-19

Μετά τη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν περπάτησε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον υποδέχτηκε στα σκαλιά της εισόδου. Αφού τον καλωσόρισε θερμά, οι δύο ηγέτες κατευθύνθηκαν προς το πρωθυπουργικό Γραφείο και να ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.

putin-mati-20putin-mati-21

Τον ρώσο πρόεδρο συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Επιπλέον, στην αποστολή συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.

putin-mati-22putin-mati-24

putin-mati-18

 

newsbeast.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis